İnegöl'de son dönemde vadeli ticarete dayalı olarak yaşanan ekonomik zorluklar ve firma batışları gündemde. Bu kriz karşısında Gelecek Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sedat Yavuz'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Erzurum’un damak tadı İnegöllüler ile buluştu Erzurum’un damak tadı İnegöllüler ile buluştu

Vadeli Ticaretin Yarattığı Ekonomik Sıkıntı

Firmaların Durumu

İnegöl'de son iki yıl içerisinde devam eden vadeli ticaret sistemi nedeniyle birçok firma finansal zorluk yaşadı. Vadeli ticaretten dolayı ödenmeyen çekler, senetler ve ticaretin durma noktasına gelmesi şehirdeki ekonomik dengeleri sarsıyor.

Gelecek Partisi'nden Tepki

Bu ekonomik kriz karşısında Gelecek Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sedat Yavuz, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir paylaşım yaptı.

“BATAN BATANAYMIŞ.. Fakiri fukarayı, garibi gurebayı, öksüzü yetimi gözetmeyen.. Kul hakkını hamuduyla, işçi hakkını tencere ile yiyenler... Ticari ahlâkı olmayan, ticaretin 10/da 9'unu vade farkı sanıp önüne geleni ezenler... Çek kırdırıp jeep alanlar, kredi çekip villa alanlar... TARHANAYI HAZMETMEDEN ANANAS SALATASI YİYENLER BATIYORMUŞ, batsın..? Doğru olanın yardımcısı ALLAHTIR. Doğru iş yapanlar sarsılır fakat asla yıkılmazlar. NOKTA”

Screenshot_2_251

Yavuz'un bu paylaşımıyla, ticari ahlaka uygun olmayan uygulamaların sonuçlarını ve doğru ticaret yapmanın önemini vurgulamış oldu.

Editör: Umut Gökdaş