İnegöl’de yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası başladı. Minik öğrenciler, uzun süren yaz tatilinin ardından ilk kez okullarının yolunu tuttu.
Uyum haftası kapsamında okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokulların 1. sınıflarında eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla tanışmaya başladı.
Özellikle ilk kez okula başlayan öğrenciler için gerçekleştirilen uyum çalışmalarıyla çocukların okul ortamına alışmaları, öğretmenleriyle iletişim kurmaları ve yeni arkadaşlıklar edinmeleri amaçlanıyor.

Okullarda ilk gün heyecanı
İnegöl’de sabah saatlerinde okulların yolunu tutan minik öğrencilerde ilk gün heyecanı yaşandı. Bazı öğrenciler okula büyük bir heyecanla gelirken, bazı öğrencilerin ise ailelerinden ayrılmakta zorlandığı görüldü.
Veliler de çocuklarının ilk okul deneyimine eşlik ederek okul bahçelerinde heyecanlı anlar yaşadı.
Uyum haftası boyunca öğrencilerin okula ve sınıf düzenine alışmalarına yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Öğretmenler, öğrencilerin birbirlerini tanımalarını ve okul ortamında kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacak çalışmalar yapacak.

Yeni eğitim döneminin ilk adımı
Uyum haftasının tamamlanmasının ardından öğrenciler yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. İnegöl’de binlerce öğrencinin eğitim göreceği yeni dönemde okullarda hazırlıklar da devam ediyor.
Özellikle okul hayatına ilk kez adım atan 1. sınıf ve okul öncesi öğrencileri için bu süreç, eğitim hayatlarının ilk önemli deneyimlerinden biri olacak.





