İnegöl tarihindeki en büyük operasyonda Terkinler Çetesi'nin maskesi düşerken, saklanan milyonlar nerede bulundu?

Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak? Bursa ve İnegöl'de Bugün Hava Nasıl Olacak?

Giriş Paragrafı: Bursa'nın İnegöl ilçesinde tefecilik yapan, yüzlerce kişinin mal varlığına el koyan Terkinler Çetesi'ne yönelik gerçekleşen tarihi operasyonda, 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonun ardından şaşırtıcı detaylar ortaya çıktı.

2 Milyon Lira Nerede?

Çamaşır Makinesindeki Servet

Yapılan operasyonlarda, Terkinler Çetesi'ne ait bir evde çamaşır yıkama ve kurutma makinelerinin içerisinden tam 2 milyon lira çıktı. Her biri buruşturulup makinelere atılan bu paralara jandarma ekipleri el koydu.

Çetenin Ele Geçirdiği Mal Varlıkları

Operasyon neticesinde çete üyelerine ait otomobil ve kamyonetlerde birçok silah, mermi, nakit para, euro, dolar, tapu senedi, çekler ve senetler ele geçirildi. Suçtan elde edildiği değerlendirilen mal varlıkları da içeren, yaklaşık 6 milyar lira değerindeki varlıklara el konuldu.

Çetenin Yöneticileri ve Üyeleri

Nazi T.'nin liderliğini yaptığı çetenin, oğlu Erkan T., yeğeni M.T., A.T. ve E.K. gibi aile bireylerini de içinde barındırdığı öğrenildi.

Toplam 40 kişilik çete üyesi, sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. İşledikleri suçlar arasında tefecilik, yağma, nitelikli dolandırıcılık ve insan ticareti bulunmaktadır.


Adliyeye sevk edilen 40 kişiden 5’i kadın olduğu görülürken, gözaltına alınan isimler ise şu şekilde;
Nazi T. Akın T. Mehmet T. Azad T., Erkan T., Hanım T., Metin T., Çetin T, Yüksel T., İsmail H.E, Osman K., Kenan Y., Erşan K,  Yunuz D.D, Zeki B., Harun Y, Esat K, Turan K,  Akın B., Cahit B., Ayhan G., Funda D.A, Cemil K, İrşadi K, Ceylan B., Kemal C., Abdurrahman B., Erkan G., Süleyman K., Serkan Ç, Tamer B., İbrahim Ö., İbrahim Ç, Nurettin A., Ali İ.Ö.,  Gülçin Y., Turan B., Turgut K. ve O. C.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu operasyonu "İnegöl tarihinin en büyük operasyonu" olarak nitelendirdi. Bursa merkezli 4 ilde gerçekleşen bu operasyon, vatandaşların güvenliği için atılmış önemli bir adım olarak görülmektedir.

Editör: Fırat Çelik