Meclis kararı, MHP tarafından şiddetle eleştirildi. MHP grup sözcüsü Ahmet Genç, sahanın bir takıma değil belediyenin kontrolünde olması gerektiğini ve daha verimli kullanılabileceğini savundu. Yapılan oylamada MHP grubu red oyu verirken, diğer partilerin olumlu oylarıyla Turgutalpspor’a kullanım hakkının verilmesi kabul edildi.

"Takımı yok sahası var" eleştirisi altında yatan gerçek, Turgutalpspor'un liglerde mücadele eden bir takımının olmaması oldu.

Karadeniz Güvenspor gibi lider durumundaki takımlar, artık idmanlarını Bursa'da yapmak zorunda kaldı.

İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı İnegöl'deki Operasyonun Detayları: İnegöl'den 12 Kişi Gözaltına Alındı

Camianın Tepkisi 

Osmaniyespor'un kurucu muhtarı olan ve Turgutalp Mahallesi Muhtarı Beşir Alıç, kararın duyulmasının ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

Ayrıca, Karadeniz Güvenspor mütevelli heyeti de İnegöl Belediyesi'nin aldığı kararı tanımadıklarını belirtti ve tepkilerini dile getirdi.

Unnamed-4

Osmaniyespor Tarafı; 

Karar sonrası, Osmaniyespor tesisindeki tabelalar söküldü. Osmaniyespor yönetimi, tesis önünde toplanarak karara tepki gösterdi ve yanlış karardan bir an önce dönülmesini istedi.

Osmaniyespor, Gençlergücü kulüp yetkilileri, Osmaniyespor tesislerinde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında bulunan Osmaniyespor yönetiminden Oğuz Erdem, tesislerin Osmaniyespor'a ait olduğunu belirterek alınan kararın yanlış olduğunu ifade etti. Erdem, "Burası Osmaniyespor'a ait. Gençlergücü, İnegölspor ve Karadenizgücüspor da burayı belirli günlerde kullanıyor. Ancak mecliste yerin başka bir kulübe tahsis edilmesi ortak karar olduğu söylendi." dedi.

Osmaniyespor'un kurucu muhtarından tepki

Osmaniyespor'un kurucularından ve aynı zamanda top oynayan Turgutalp Mahallesi Muhtarı Beşir Alıç da olaya tepki gösterdi. Alıç, "Duydum ki Osmaniyespor'a ait tesis başka birine verilmiş. Tabelaları sökülmüş. Çok üzüldüm. Başta inanmadım. Geldim gördüm. Gözyaşlarıma hakim olamadım. Bizim Turgutalpspor kulübüyle hiçbir sorunumuz yok. Ancak burayı alan rant için aldığı duyuyoruz. Bu da bizi üzüyor. Osmaniyespor köklü bir kulüp. Yanlış karardan dönülmesi bekliyoruz." diye konuştu.

Gençlergücüspor Kulüp Başkanı'ndan açıklama

Gençlergücüspor Kulüp Başkanı Ayhan Güney de olayın yanlış olduğunu belirterek, buranın Osmaniyespor'a ait olduğunu ve kendilerinde ortak kullandıklarını söyledi. Güney, ortak bir karardan haberlerinin olmadığını belirtti.

Karadenizgüvenspor Tarafı

Karadeniz Güvenspor Tarafı;

Alınan meclis kararı sonrası amatör kulüplerden tepkiler çığ gibi yükselirken, Karadeniz Güvenspor’un eski başkan ve yöneticilerinden oluşan mütevelli heyeti Onursal Başkan Metin Öztürkoğlu başkanlığında toplanarak karara tepki gösterdiler.

Metin Öztürkoğlu yaptığı açıklamada “İnegöl Belediye meclisi aldığı kararla İnegöl’ün köklü kulüpleri olan Karadeniz Güvenspor, Osmaniyespor ve Gençlergücü ile hiçbir şekilde diyaloğa girmeden, yıllardır kullandığımız sahayı oldu bittiye getirerek 2 yıllık bir başka kulübe vererek, takımlar arasında huzurlu ortamın altına dinamit koymuştur. Amatör kulüpler olarak idman sahası yetersizliği yüzünden sıkıntılar yaşıyorduk, şimdide elimizin altında olan saha alınmaya çalışılmakta. Mecliste söylenildiği gibi hiçbir kulüple diyoloğa girilmedi, hiçbir kulüpten rıza alınmadı, istişare yapılmadan alınan bu kararı yok sayıyoruz. Kulüplerimize yapılan hareketi ise unutulmayacak şekilde hafızamıza not ediyoruz. Biz bundan sonra sürecin an be an takipçisi olacağımızı bilinmesini mevcut Karadeniz Güvenspor yönetimimizin bundan sonra alacağı kararların tam destekçisi olacağımızı deklare ederiz" dedi.

Editör: Umut Gökdaş