Tarih 20 Aralık 2005. O tarihte  gece başlayan kar yağışı nedeniyle ilk belirlemelere göre İnegöl’de 37 köy yolu kapanır.

Kar yağışına hasret kaldığımız bu yıllarda, bu günlerde kar duası olacak bir haber inşallah!

Rabbim karlı günler göstersin bu yıl inşallah!

İşte arşivden haberimiz:

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (7)

İnegöl’de Kar Yağışı Nedeniyle 33 Köy Yolu Kapandı

 İnegöl’de ansızın bastıran kar yağışı, günlük yaşamı felç etti. 37 köy yolunun kapanmasıyla bölge sakinleri zor durumda. Peki, bu zorlu hava şartlarında nasıl bir yol izlenecek?

Dün gece başlayan ve etkisini giderek artıran kar yağışı, İnegöl ve çevresinde hayatı adeta durma noktasına getirdi. İlk belirlemelere göre 37 köy yolunun kapandığı, köy sakinlerinin ve yetkililerin yoğun çaba sarf ettiği bildirildi.

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (5)

İşte o köyler

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü İnegöl şefliğinden alınan bilgiye göre: Akbaşlar, Fındıklı, Dömez, Bayramşah, Olukman, İskaniye, Sülüklügöl, Karagölet, Yeni Yörük, Tekke, Karahasanlar, Babaoluk, Soğukdere, Kestanealan, Eskiköy, Hayriye, Konurlar, Bahariye, Mezit, Sulhiye, Güzelyurt, Hamitabat, Sultaniye, Gedikpınar, Kocakonak, Bahçekaya, Mesruriye, Saadet, Çayyaka, Lütfiye, Maden, Hamidiye ve Cemiyet köyünün yolu kapandı.

MARSİFED Aylık Toplantısını İnegöl'de Yaptı MARSİFED Aylık Toplantısını İnegöl'de Yaptı

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (4)

Yoğun Kar Yağışı Etkisini Sürdürüyor

Kapanan Yollar ve Devam Eden Çalışmalar

Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü İnegöl şefliğinden alınan bilgiye göre, birçok köy yolunun ulaşıma kapandığı ve açma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Aralarında Akbaşlar, Fındıklı, Dömez gibi köylerin de bulunduğu 37 köy yolunun kapanmasıyla ulaşım tamamen durdu.

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (3)

Öğrencilere Kar Tatili

Milli Eğitim Müdürlüğü, 47 köyde taşıma merkezlerinde okuyan öğrencilerin yoğun yağış nedeniyle okullara gidemediklerini açıkladı. Öğrencilere 1 günlük izin verildiği, yağışın devam etmesi durumunda tatilin uzatılabileceği belirtildi.

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (2)

İletişimde Aksamalar ve Yol Güvenliği

Kar yağışı sonrası bazı belde ve köylerde telefon hatlarının koptuğu bildirildi. Yetkililer, Telekom görevlilerinin kopan hatları onarmak için çalışmalara başladığını duyurdu. Mezitler ve Domaniç yollarında yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçleştiği, sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıldığı kaydedildi.

Kar Kis Soguk Yol Inegol Mezitler (1)

Kar Yağışı Nedeniyle Meydana Gelen Kazalar

"Kar yağışı ile birlikte özellikle şehirler arası güzergahta çok sayıda maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Kaza yapan araçlara trafik ekipleri ve seyahat eden araç sürücüleri yardımda bulunuyor."

Yetkililer, sürücülerin zorunlu olmadıkça şehirler arası yolculuk yapmamalarını, yolculuk yapacaklarsa zincir ve çekme halatı bulundurmalarını tavsiye etti.

ARŞİVDEN HABER 20 ARALIK 2005

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK