İnegöl Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) iş birliğinde hayata geçirilecek Karadere Islah Projesi için çalışmalar başladı.
Yaklaşık 1 milyar TL'ye mal olması beklenen proje, Huzur ve Akhisar mahallelerinden geçen Karadere'nin daha güvenli ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlayacak.
Proje kapsamında yaklaşık 3 bin 800 metrelik alanda dere ıslahı ve düzenleme çalışmaları
gerçekleştirilecek. Dere boyunca taş duvar imalatları yapılarak hem taşkın riskinin azaltılması hem de dere yatağının daha güvenli hale getirilmesi hedefleniyor.

2 Araç Köprüsü ve 2 Yaya Köprüsü Yapılacak
Karadere Islah Projesi kapsamında ulaşımı güçlendirmek amacıyla 2 adet 12 metre uzunluğunda araç köprüsü inşa edilecek. Ayrıca vatandaşların dere çevresindeki ulaşımını kolaylaştırmak için 2 adet yaya köprüsü de projeye dahil edildi.
Devlet Su İşleri tarafından dere ıslahı ve altyapı çalışmalarının yürütülmesinin ardından, İnegöl Belediyesi de bölgenin çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını gerçekleştirecek.
Dere Çevresi Yeni Bir Yaşam Alanına Dönüşecek
Projenin tamamlanmasının ardından Karadere çevresinin, İnegöl Belediyesi'nin kent genelinde uyguladığı peyzaj ve çevre düzenlemelerine uygun modern bir görünüme kavuşturulması planlanıyor.
Yaklaşık 1 milyar TL'lik yatırım, Huzur Mahallesi ve Akhisar Mahallesi'nde taşkın riskinin azaltılmasının yanı sıra, bölgenin çevresel görünümüne ve şehir estetiğine de önemli katkı sağlayacak. Karadere'nin ıslah edilmesiyle birlikte bölgenin daha düzenli, güvenli ve yaşanabilir bir hale gelmesi hedefleniyor.





