Tarih 05 Ekim 2005. O tarihte İnegöl ve Bursa arasında  karayolun Bahçelievler bölgesinde, altyapı çalışmaları sırasında iki korkunç kaza yaşanır. İki farklı araç, sadece bir saat arayla aynı altgeçit kanalına düşer.

Böyle insan hayatının söz konusu olduğunda, işin ve alanın sorumlusu olan şahıslar nasıl ihmalkar davranırlar anlamak mümkün değil. Diyor ve arşivden haberimizi aynen paylaşıyoruz:

KAZA (4)

İlk Kaza: Kamyonet Altgeçite Düşüyor

Kazanın Detayları

Osman Özgür Şeker (24) yönetimindeki 16 PU 650 plakalı kamyonet, İnegöl-Bursa Karayolu'nun 6. kilometresinde 10 metre yükseklikteki bir altgeçit kanalına düştü.

Yaralılar

Kazada, sürücü Osman Özgür Şeker ile Şerif Akbulut (28) ve Ümit Tok (17) yaralandı. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAZA (3)

İkinci Kaza: Düğünden Dönüşte Korkunç An

Kazadan sadece bir saat sonra, Hüseyin Öztürk (37) yönetimindeki 68 AS 405 plakalı kamyon, aynı bölgede aynı kanala düştü.

Yaralılar ve Durumları

Kamyondaki yaralılar arasında; Hüseyin Öztürk, Abdullah (9), Ayşe (15), Adem (4) ve diğer aile üyeleri bulunmaktadır. Bütün yaralılar İnegöl Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

İnegöl Belediyesine Bir Ödül Daha İnegöl Belediyesine Bir Ödül Daha
Yetkililer, "Yaralıların durumlarının iyi olduğunu, çoğunun ayakta tedavi edildiğini" belirtti.

Yaşanan bu iki talihsiz kaza hakkında resmi bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

"İnegöl-Bursa karayolu 6 km.’de Bahçelievler mevkiinde, altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgede bir kamyonet alt geçit kanalına düştü. Kazadan yaklaşık bir saat sonra bölgeden geçen bir kamyon da aynı kanala uçtu. İki ayrı kazada toplam 26 kişi yaralandı." Haber bu şekilde tarihe geçti. Ancak bu tür ihmaller malesef bugüne kadar hiç bitmedi.

KAZA (1)

ORJİNAL HABER METNİ

Kazalarda, kamyonla Bursa'da katıldıkları düğün törenin ardından  Niğde'ye gittikleri öğrenilen çoğu çocuk 23 kişi ile kamyonette bulunan 3 kişi yaralandı.


     Alınan bilgiye göre, Osman Özgür Şeker (24) yönetimindeki 16 PU 650 plakalı kamyonet, İnegöl-Bursa Karayolu'nda, altyapı çalışmalarının yapıldığı 6. kilometredeki Bahçelievler mevkiinde, 10 metre yükseklikteki altgeçit kanalına düştü.


     Kazada yaralanan sürücü ile Şerif Akbulut (28) ve Ümit Tok (17) İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

KAZA (2)
     Kazadan yaklaşık bir saat sonra aynı bölgede meydana gelen ikinci kazada ise kapalı kazasında Niğde'ye döndükleri öğrenilen kişilerin bulunduğu, Hüseyin Öztürk (37) yönetimindeki 68 AS 405 plakalı kamyonda aynı kanala düştü..


     Kazada yaralanan sürücü Hüseyin Öztürk ile soyadları aynı olan Abdullah (9), Ayşe (15) , Adem (4), Hasan (6), Hacı Ahmet (3), Güllünaz (40), Sema (14), İmdat (12), Serdar (15), Emrah (12), Mehtap (7), Pınar (7), Abdullah (59), Nebahat (49), Döndü (35), Elif (35) Funda (32), Bekir (7), İsmail (2), Abdullah (10 aylık), Alpay (7) ve Kiraz Öztürk de (25) İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


     Yetkililer, yaralıların durumlarının iyi olduğunu, çoğunun ayakta tedavi edildiğini bildirdiler.


     İki kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

TARİH 05 EKİM 2005. YER: İNEGÖL

KAZA (5)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR