İnegöl’de yapımı yılan hikâyesine dönen 3. Etap TOKİ’de problemler bitmek bilmiyor. Seçim öncesi hak sahiplerine teslim edilen dairelerdeki sorunlar hak sahiplerini rahatsız ederken, okul problemi ise aileleri endişelendirmeye devam ediyor.

805 dairenin yapıldığı bölgede ticarethane ve ibadethaneler yapılırken, bölgeye okul yapılmamıştı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası hak sahipleri tepkilerini dile getirmişti.

2022 yılında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İnegöl’e yaptığı bir dizi ziyarette İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Parti İlçe Başkanı, 805 hanenin yaşayacağı 3. Etap TOKİ’deki okul problemini Bakan Kurum’a iletmişlerdi.

Yaşanan bu gelişmeler sonrası AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, 29 Temmuz 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 3. Etap TOKİ’ye okul yapılması için talimat veren Bakan Kurum’a teşekkür paylaşımında bulunmuştu. Aradan geçen 2 yıla rağmen bölgeye okul yapılmadı.

Öte yandan, 3. Etap TOKİ’nin bölgesinde okul alanının olduğu öğrenilirken, hak sahiplerinin yerleşmeye başlamasına rağmen bölgeye okul yapılmaması aileleri düşündürüyor.

805 ailenin barınacağı 3. Etap TOKİ’de yaklaşık 3 bin kişilik bir nüfus beklenirken, yaklaşık 1000 öğrencinin eğitimlerine nerede ve nasıl devam edeceği merak konusu oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ