İnegöl Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında, 2026 yılında uygulanacak katı atık ve atık su bedelleri görüşüldü. Toplantıda, mevcut tarifelere zam yapılmasını öngören teklif meclis gündemine alındı.

Mevcut durumda İnegöl’deki 121 bin hanenin aylık 60 TL ödediği katı atık ve atık su bedeli, yeni düzenlemeyle birlikte 100 TL’ye yükseltildi. Kabul edilen yeni tarife ile zam oranı yüzde 66 olarak belirlendi.

Saadet Partisi İnegöl Belediye Meclis Üyesi Fatih Mücahid Berber, meclis toplantısı sonrası yaptığı açıklamada zam kararına karşı çıktıklarını ifade etti. Berber, resmi enflasyon oranlarının yüzde 30’lar seviyesinde dile getirildiği bir dönemde vatandaşın faturalarına yüzde 66 oranında zam yapılmasını doğru bulmadıklarını belirtti.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Saadet Partisi adına görev alan Murat Balakuş’un komisyon raporuna çekimser kaldığını aktaran Berber, meclis oylamasında Milliyetçi Hareket Partisi grubunun da çekimser oy kullandığını söyledi.

Bugün İnegöl’de hava nasıl olacak? İşte 09 Aralık İnegöl hava durumu
Bugün İnegöl’de hava nasıl olacak? İşte 09 Aralık İnegöl hava durumu
İçeriği Görüntüle

Berber, yüzde 66 oranındaki zammın Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi meclis gruplarının evet oylarıyla kabul edildiğini kaydetti. Yeni tarifenin 2026 yılı itibarıyla yürürlüğe girmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: BÜLTEN