Başkan Mehmet Emin Bayraktar'a tam destek

Tüfekçikonak Köyü Tarım Kalkınma Kooperatifi’nin olağan genel kurul toplantısı, dün saat 14.00’de köy konağında gerçekleşti. Yüksek katılımla yapılan kurulda yönetim ve denetleme kurulu raporlarının okunup ibra edilmesinin ardından, başkan Mehmet Emin Bayraktar üyelere hitaben bir konuşma yaptı.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (4)

Ormancılık yapan üyelerin istihkak bedelleri düşük

Başkan Bayraktar, ormancılık yapan üyelerin istihkak bedellerinin düşük olmasından şikayetçi olduklarını belirterek, bu konuda İnegöl, Bursa ve Ankara bazında şikayetlerin dile getirilmesine rağmen bir çözüm bulunamadığını ifade etti.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (2)

Orman Köylülerinin Temsil Sorunu Var

Üst kurulların orman köylülerini yeterince temsil etmediklerinden yakınan Bayraktar, 2000 yılından bu yana görevde olduğu sürece şeffaf bir yönetim sergilediklerini kaydederek, Bursa Orman Kooperatifleri başkanlığına da resmen aday olacağını açıkladı.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (3)

Yurtdışına ve Yerel Derneklere Yardım Yapılıyor

Bayraktar, 2005 yılında kooperatif olarak Pakistan, Afganistan gibi ülkelere maddi yardımda bulunduklarını ve Domaniç, İnegöl ve köydeki cami derneklerine de yardım yapıldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan Tüfekçikonak Hidro Enerji Santrali hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (1)

Hidro Enerji Santrali Yapılacak

“Bilindiği gibi santralimiz küçük maliyetler ile kurulmayacak. Bunu köy olarak yapma şansımız çok az. Ancak bu konuda inancımız büyük, projelerimizi hazırladık ve Ankara’ya gönderdik. Onaylanması durumunda köy adına açacağımız internet sitesi ile yatırım yapmak isteyenleri köyümüze çağıracağız. Elektrik üretip Teaş’a satacağız, tabi bu durum herkesin ilgisini çekecektir. İlgili mühendislerimiz ikisular mevkiinde düşündüğümüz yeri beğendiler. Önümüzde bir engel olduğunu sanmıyoruz. Bu yerin bitirilmesi noktasındaki B planımız da kredi almaktır. Teaş Müdürlüğü yapılacak olan masrafın 3-5 senede çıkarılabileceğini bizlere iletti. Eğer yatırımcı bulamazsak 10 yıl ödemesiz faizsiz kredi alımına da gidebiliriz” diye konuştu.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (4)

Mehmet Emin Bayraktar Başkanlığa Yeniden Seçildi

Yapılan konuşmanın ardından oylamaya gidildi ve Mehmet Emin Bayraktar, üyelerin tam desteğini alarak yeniden Tüfekçikonak Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başkanı oldu.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (6)

Tüfekçikonak'ta Ağaç Üstüne Misafir Konağı Yaptı

Özellikle Karadeniz bölgesinde nadiren görülen ağaç üstü çardaklardan biri de İnegöl’e bağlı Tüfekçikonak Köyü’nde yapıldı. 75 yaşındaki Seyfettin Portakal’ın tek başına yaptığı ve adına ‘Meydan Konağı’ ismini verdiği çardak, köye gelenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Genc Gazete Tufekcikonak Koy Mehmet Emin Bayraktar (5)

Gürcü Geleneğinin Devamı Tüfekçikonak'ta

Gürcü geleneğinin sürdüğü Tüfekçikonak Köyü, yöresel oyunları ve yaşam biçimiyle olduğu kadar, son dönemlerde Köy Kent Projesiyle güzelleştirilmesi ile de yerli turistlerin uğrak yerlerinden biri oldu.

Meydan Konağı

Yirmi Yıllık Proje

Tam 20 yıl önce arkadaşı Nurettin Baykoz ile köy meydanında bulunan çağlayan üstündeki ağaca asma dinlenme yeri yapan Seyfettin Portakal, yedi yıl önce çürüdüğü için kaldırılan dinlenme yerinin sökülmesinden sonra, köye gelen misafirlerin isteği üzerine bu kez farklı bir projeyi hayata geçirdi.

Yeni Proje: Tüfekçikonak Meydan Konağı

Tüfekçikonak'ta Çağlayanın dibindeki gürgen ağacının üzerinde yerden 3,5 metre yüksekliğinde 4 metre uzunluğunda bir çardak yapan Portakal, bir ayda tamamladığı misafir konağını misafirlerin ve köylülerin hizmetine sundu. Oturma bantları, ayakkabılık, çiçeklik ve masanın bulunduğu çardağa da elektrikte götüren Portakal, ismini ‘Meydan Konağı’ verdiği çardakta aynı anda 15 kişinin oturabildiğini söyledi.

Köyün Gözdesi Oldu

Köyünü çok sevdiğini anlatan yaşlı adam, “Türkiye’nin birçok yerinden insanlar köyümüze geliyor. Geleneklerimizi görüntüleyen TV kanallarını izleyen yüzlerce kişiyi misafir ettik. Tabi misafirlerimiz buraya geldiklerinde ilginç şeyler arıyor. Ben 20 yıl önce bu bölgede metal iplerle asma bir dinlenme yeri yapmıştım. Bu zamanla kullanılmaz hale geldi. Uzun süre sonra köyümüze gelenler şimdi onu görmeyince bizlere ne oldu diye soruyorlardı. Bu yüzden aynı ağaç üzerinde şimdi bir çardak yaptım. Bu çardağı daha da büyütmek istiyorum. Sağlığım elverirse, projelerimin arasında çağlayan üzerine de daha ilgi çekecek bir dinlenme alanı yapacağım” diye konuştu.

ARŞİVDEN HABER: 06.06.2006

Kaynak: Genç Gazete arşiv