Marmara Bölgesi, şubat ayında yaşanan yağış miktarındaki ciddi düşüşlerle dikkat çekiyor. 1991-2020 yılları arası ortalamalara ve geçen yılın aynı dönemine göre yapılan karşılaştırmalar, bölgede önemli bir kuraklık riskinin işaretlerini veriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, şubat ayı yağış miktarı, uzun yıllar ortalaması olan 70,7 milimetreden, bu yıl sadece 31,1 milimetreye düştü.

Bu düşüş, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 56, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ise yüzde 18 azalmaya işaret ediyor. Özellikle Bursa ve Balıkesir çevrelerinde şubat yağışlarındaki azalma, yüzde 80'e varan oranlarla alarm verici boyutlara ulaşıyor. İnegöl, son 35 yılın en düşük şubat ayı yağışlarını kaydettiğini görmesiyle bu endişeleri daha da arttırdı.

Bursa Platformu’ndan Kestel’de yapılmak istenen yeni OSB’ye Tepki Bursa Platformu’ndan Kestel’de yapılmak istenen yeni OSB’ye Tepki

Marmara Bölgesi'nde son 10 yılın en düşük şubat yağışlarının kaydedilmesi, iklim değişikliği ve su kaynakları yönetimi konularında atılacak adımların önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Haber Merkezi