Geleceğin Kaymakam, hakim, savcı, avukat, bürokrat ve toplum bilimi insanlarını yetiştirmek amaçlı kurulmuş olan sosyal bilimler Lisesi her geçen gün başarılarını artırıyor. İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, 2023 yılında Üniversite sınavlarında %80 yerleştirme oranına ulaştı.

 inegol halil inalcik sosyal bilimler (5)

 İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi: Başarıya Giden Yolda Yıldızlaşan Adım

İnegöl Eğitiminin yükselen yıldızı Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, hem akademik başarısı hem de sosyal faaliyetleri ile dikkat çekiyor. Bu okul, geleceğin liderlerini yetiştirme konusundaki kararlılığıyla parlıyor.

Okul Müdürü Cavit Yakşi, sosyal faaliyetler ve akademik başarılardaki yöneticiliği ile İnegöl eğitiminde marka olmuş bir isim. Okul kaliteli, tecrübeli ve seçkin öğretmen kadrosu ile de dikkat çekiyor.

inegol halil inalcik sosyal bilimler (4)

Öğrenci Başarıları ve LGS Taban Puanı

Her geçen gün başarılarını artıran Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, 2023 yılında Üniversite sınavlarında %80 yerleştirme oranına ulaşmayı başardı. Didem Baştürk, 487 puanla Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak okulun gururu oldu. Okul, özellikle Hukuk, Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve öğretmenlik alanlarında dikkat çekici başarılara imza atıyor.

400 puan üzerinde dereceleriyle ilk 10’a giren öğrencileri okulun gözdesi oldular.

MEB Bursa'da istişare etti MEB Bursa'da istişare etti

inegol halil inalcik sosyal bilimler (3)

Taban-Tavan Puan Bilgileri

2023 yılı LGS Taban Puanı 376.9857 olarak belirlendi.

Geçmiş yıllara baktığımızda; 2014-2015 yılında Taban Puan 320,257 ve Tavan Puan 436,986,

2015-2016 yılında Taban Puan 329,735 ve Tavan Puan 427,258,

2016-2017 yılında ise Taban Puan 343,052 ve Tavan Puan 460,050 olarak gerçekleşmiştir.

Okulun 2023 LGS Taban Puanı ise:          376.9857.

2. Nakil puanı: 417

inegol halil inalcik sosyal bilimler (2)

Okulun Kuruluş Yılları ve Gelişimi

Kuruluşundan itibaren birçok engeli aşan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, başarıya giden yolda kararlı adımlarla ilerliyor. Kuruluş yıllarında ideal eğitim ortamına sahip olamasa da bugüne kadar gösterdiği performansla İnegöl'ün eğitimdeki başarılı adresi olmayı başardı.

Sosyal Bilimler, insan davranışlarını ve sosyal yaşamı araştıran bir disiplindir. Kültürel, siyasal ve ekonomik yapılar, değerler ve normlar sosyal bilimlerin ilgi alanına girer. Özellikle 18. yüzyıldan itibaren Batı Avrupa'da gelişen sosyal bilimler, sanayi devrimi ve kentleşme süreçlerinin etkisiyle büyük bir ivme kazandı.

1900 yılında şimdiki İstanbul Üniversitesi olan Darülfünun'un açılışı ülkemizde sosyal bilimlerin gelişimi açısından en önemli dönüm noktasıdır.

inegol halil inalcik sosyal bilimler (1)

Okulun Vizyonu ve Misyonu

Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesinin de üzerine çıkarmayı hedefleyen bir vizyona sahip. Bu vizyon, sadece akademik başarıyla sınırlı değil; karakterli, dürüst, vatanperver ve erdemli bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Okulun misyonu, evrensel ve ulusal sorunlara duyarlı bireyler yetiştirerek, onları yüksek öğrenime hazırlamak üzerine kurulu.

İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, başarılı Üniversite yerleştirme oranı, dikkat çeken LGS Taban puanları ve akademik alanlarda gösterdiği başarılarla adından sıkça söz ettiriyor.

inegol halil inalcik sosyal bilimler (1)-1

inegol halil inalcik sosyal bilimler (2)-1

inegol halil inalcik sosyal bilimler (3)-1

inegol halil inalcik sosyal bilimler (4)-1

Editör: Özgür Yıldırım