31 Mart yerel seçimlerinin ardından İnegöl'de belediye meclis üyelerinin dağılımı kesinleşti. Sandıkların yüzde 100'ünün açılmasıyla birlikte, İnegöl halkının tercihleri netleşti. İnegöl'de en yüksek oy oranını yüzde 44.55 ile AK Parti alırken, Saadet Partisi yüzde 15.55, Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 15.19 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 12.84 oy oranına ulaştı.

Dört partinin yüzde 10'luk barajı geçmesiyle birlikte İnegöl Belediye Meclisi'nin yeni dönem üyeleri belirlendi. AK Parti 24 üye ile mecliste çoğunluğu elde ederken, Saadet Partisi 4, Cumhuriyet Halk Partisi 3 ve Yeniden Refah Partisi 2 üye ile temsil edilecek. Ayrıca, AK Parti'den büyükşehir belediye meclisine gidecek 7 isim belirlendi, bunların 7'si MHP kontenjanından seçildi.

Yeni dönemde İnegöl Belediye Meclisi, şehrin geleceği için önemli kararlar alacak. Meclis üyelerinin seçilmesi, İnegöl'ün yönetiminde çeşitli siyasi görüşlerin temsil edilmesini sağlayarak, demokratik bir yönetim anlayışının güçlenmesine katkıda bulunacak. Yeni meclisin, İnegöl'ün sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Yeni meclis üyelerinin isimleri ve partileri şöyle:

İnegöl Belediyesi Zabıta Personeli Mustafa Şengün Vefat Etti İnegöl Belediyesi Zabıta Personeli Mustafa Şengün Vefat Etti

AK PARTİ

Ali Toprak
Halide Serpil Şahin
Yücel Erim (MHP)
Selahattin Külcü
Selim Emre Aydın
Murat Bircan (MHP)
Süleyman Yılmaz
Fevzi Dülger
Deryan Uysal Tuncay
Melih Ateş
Faruk Toptaş (MHP)
Ömer Faruk Baştürk
Ali Akal (MHP)
Ferhat Mengi
Mehmet Sargın
Cihan Demirtaş (MHP)
Bekir Bekil
Murat Aydın
Hasan Aydın
Yüksel Usta (MHP)
Kani Ademoğlu
Cavit Ünalan
Nadim Sancar (MHP)
Hasan Özdemir
Mehmet Akif Kılıç (Kontenjan)
Necmettin Çamlıdere (Kontenjan)
Ayhan Güleç (Kontenjan)
Hatice Tuna (Kontenjan)

SAADET PARTİSİ
Fikret Bayram
Murat Balakuş
Fatih Berber
Özgür Öztürk

CUMHURİYET HALK PARTİSİ
Hüseyin Çiçek
Hikmet Sallı
Burhan Serbest

YENİDEN REFAH PARTİSİ
İlhan Baykan
Gözde Çelik

Kaynak: İhsan Kuran