2024 yılına girdiğimiz andan itibaren birçok zam hayatımıza girdi. Kahvaltılarımızın ve öğünlerimizin vazgeçilmezi olan ekmekte zamlardan nasibini aldı. Birçok büyükşehirlerin yanısıra Anadolu taraflarında da ekmek fiyatları zamlandı.

BUNDAN UCUZU YOK

Yeni yılda birçok ilden ekmek fiyatlarına zam haberi gelirken orada ekmek hala zamsız satılıyor. Bundan daha ucuzu yok! Türkiye’nin en ucuz ekmeğinin satıldığı o yerde ekmek zamlara inat hala 1 TL’den satışta…

2024 yılının ilk haftasında birçok bölgeden zam haberleri gelirken ekmek neredeyse her yerde 10 TL’ye çıktı. Artan maliyetlerin sebep gösterildiği artışların ardından, o ilimizde fiyatların sabit kalması herkesi şaşkına çevirdi.

Genç Gazete İnanılır Gibi Değil Bu Ilçemizde Ekmek Hala 1 Liradan Satılıyor!2

O festivale 4 ülkeden 120 genç katılacak O festivale 4 ülkeden 120 genç katılacak

ZAMLAR ONLARI ETKİLEMEDİ

Bursa’nın Kestel ilçesi, Türkiye’de en ucuz ekmeğin satıldığı bölge oldu. Öyle ki yeni yıl zamlarından etkilenmeyen ilçede ekmek hala sudan ucuza satılıyor.

BURSA KESTEL'DEKİ 2 BİN AİLE FAYDALANIYOR

2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25’e satıldığını ve kendilerinin fiyatı 1 liraya indirdiklerini söyleyen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır şunları söyledi:

"Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan satacağımızı söyledik. Şu an 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon lira, yıllık ise 24 milyon lira, bütçelerine katkı sağlıyoruz"

Editör: Özkan Duran