Müslim Serbest'in köşe yazısı

TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 33.haftasında deplasmanda karşılaştığı Çorum FK 'ya 2-0 yenilerek evine eli boş döndü.

    Hes İlaç Afyonspor ve Batman Petrol Spor A.Ş. galibiyetleriyle ligde tutunmak için önemli adımlar atan temsilcimiz İnegölspor, bu moralle Çorum FK deplasmanından da puan veya puanlarla dönmek istiyordu.

   Rakip Çorum FK ise şampiyonluk için yarıştığı Şanlıurfaspor 'un bay geçtiği haftada İnegölspor karşısında galip gelip liderlik koltuğuna yeniden oturmak istiyordu.

   Çorum Şehir Stadyumunda oynanan maça cezalı Metincan Cici ve Alperen Pak ile Çorum FK 'dan kiralık olarak alınan Ali Akkuş 'tan anlaşma gereği yoksun olarak çıkan temsilcimiz İnegölspor ilk dakikalarda tutuktu ve rakibine peş peşe pozisyonlar verdi. Fakat rakip oyuncular bu pozisyonları değerlendiremedi. Maçın 34.dakikasında rakip Çorum FK 'nın golü geldi. Bu dakikada ceza sahası içinde oluşan karambolde Orhan Aktaş topu uzaklaştırayım derken top kale direğine çarpıp kendi kalemize girince temsilcimiz 1-0 yenik duruma düştü. Dakikalar 45'i gösterirken 11.dakikada sarı kart gören rakip Serkan Yavuz bu dakikada sol taraftan bindirme yapan Gökhan Meral 'i düşürünce orta hakem tarafından ikinci sarıdan oyun dışına gönderildi. Bu dakikadan sonra temsilcimiz maçta dengeyi kurmaya başladı. İlk yarının sonlarında sol taraftan serbest atış kullanan Orhan Aktaş'ın kaleye gönderdiği topa Ömer Faruk Ermeç kafayla vurdu, kaleci Ali Türkkan bu topu kornere attı. İlk yarı Çorum FK 'nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Temsilcimiz maçın ikinci yarısında rakibin 10 kişi kalmasından yararlanarak rakip kaleye  yüklenmeye başladı. 52.dakikada Yılmaz Özeren'in yaklaşık 25 metreden şutunda top üst direğe çarpıp avuta çıktı. 63.dakikada Çorum FK 'nın ikinci golü geldi. Bu dakikada defansın ofsayt diye duraksadığı anda topa sahip olan Suat Kaya, Erman Bulucu'nun klasına yakışmayacak hatasından da yararlanarak Çorum FK 'yı 2-0 öne geçiren golü kaydetti. 71.dakikada Niyazi Batuhan Salman'ın uzaktan vuruşunda top üst direğe çarpıp geri geldi. 86.dakikada ise bu sefer Bahadır Taşdelen topu boş kaleye gönderdi fakat top bir kere daha üst direğe çarparak geri geldi. Başka gol olmayınca maç da Çorum FK 'nın 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Evet, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olan Çorum FK 'ya bu maçı acaba ikram mı ettik? 10 kişi kalan rakip karşısında oyuna ortak olup rakibi adeta abluka altına da aldık fakat ne yazık ki final paslarını iyi yapamayınca önce  beraberlik daha sonra da galibiyet golünü bulamadık. Bu arada 3 topumuzun direkten geri dönmesi büyük bir şanssızlıktı.

   Teknik heyet ilk yarıya Niyazi Batuhan Salman ile başlamalıydı. Çünkü Orhan Aktaş ilk yarıda rakip oyunculara çok pozisyon verdi. Üstelik kendi kalesine de bir gol attı. 79.dakikada Furkan Özyapı'nın oyundan alınıp yerine Hamza Özdemir'in oyuna alınması ve Erman Bulucu'nun da gol için ileriye gönderilmesi de neyin nesi? Erman Bulucu Eşin Group Nazilli Belediyespor maçında da ileriye gönderilmiş, fakat bir netice alınamamıştı. Üstüne üstlük kart görerek cezalı duruma  düşmüş ve Bursaspor maçında da takımını yalnız bırakmıştı. Aynı şey neden tekrarlanıyor? Elinizde Bursaspor 'dan forvet olarak alınan  Alperen Şirin varken ondan neden yararlanılmıyor? Bu oyuncuya süre verilmeyecekse neden alındı? O zaman  onu da diğerlerini gönderdiğiniz gibi U-19 takımına gönderin.

   Neyse ki Batman Petrol Spor A.Ş. ve Eşin Group Nazilli Belediyespor'un evinde yenilmeleri tek tesellimiz oldu. Önümüzdeki Pazar günü kendi evimizde küme düşmesi kesinleşen Sivas Belediyespor ile karşılaşacağız. Batman Petrol Spor A.Ş. ise deplasmanda Düzce Cam Düzcespor ile karşılaşacak. Pazar günü ateş hattından kurtulmamız mümkün olabilir.

Pazar günü kendi evimizde oynayacağımız Sivas Belediyespor maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...

19 NİSAN 2023-ÇORUM FK MAÇINDAN SONRA YAZILMIŞTIR.