Türkiye'de ikinci el araç pazarı, yeni trendlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Özellikle ikinci el elektrikli otomobil satışlarındaki artış dikkat çekerken, araç fiyatlarında da önemli değişiklikler yaşanıyor.

Eylül Ayında İkinci El Satışlarda Büyük Artış

İkinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarı, Eylül ayında 141 bin 508 adet satışa ulaşarak yüzde 2,59'luk bir fiyat düşüşüyle dikkat çekti. Bu satışların yüzde 12'lik bir artışla gerçekleştiğini gözlemliyoruz.

Elektrikli Otomobillerde Büyüme

Geçtiğimiz yıla göre, ikinci el elektrikli otomobil satışlarında yüzde 52,38'lik bir artış yaşandı. Bu durum, tüketicilerin çevre dostu araçlara olan ilgisinin arttığını gösteriyor.

Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu? Kiraya verdiğimiz yer haram olan işlerde kullanılırsa bize de günah olur mu?

Motor Tipine Göre Değerlendirmeler

Dizel otomobiller, 85 bin 17 adetlik satışla pazarda en yüksek payı aldı. Elektrikli otomobiller ise 800 adetle satış listesinde yerini aldı.

Teknolojik Takip

İkinci el araç pazarındaki hareketlilik, Indicata'nın ileri teknolojik setiyle izleniyor. Günlük olarak 450 binden fazla ikinci el araç verisi analiz ediliyor. Bu veriler, çeşitli platformlardan, kurumsal ikinci el web sitelerinden ve yüksek adetli satışların gerçekleştiği platformlardan derleniyor.

Neden İlanlar Geri Çekiliyor?

İlanlar iki temel sebep nedeniyle geri çekiliyor: Fiyat revizyonu veya aracın satışının tamamlanması. İlandan tamamen kaldırılan araçlar "satış" olarak değerlendiriliyor.