Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde altyapıdan çıkartılan, kanserojen madde içeren asbest borular belediye tarafından alışveriş mağazasında sergilendi. Bu durum, insan sağlığını ciddi şekilde tehdit eden unsurların yıllardır nasıl göz ardı edildiğini gözler önüne serdi.

Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt Süt Tüketiminde Çareler Tükenmez: Laktozsuz Süt

Yahşihan Belediyesi, ilçenin alt yapısını oluşturan ve 60 yıllık bir sorunu teşkil eden bu asbest su borularını, yeni nesil sağlığa zararsız borularla değiştirdi. Altyapı çalışmaları sırasında çıkarılan eski borular, alışveriş mağazasında sergilenerek, geçmişte yapılan hatalara ve günümüzde yapılan iyileştirmelere dikkat çekildi.

Evlerdeki tehlike belediye tarafından sergilendi, görenler şoke oldu

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, altyapı çalışmaları hakkında bilgi vererek, Yahşihan'da 385 kilometrelik bir altyapı yenileme işlemi gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu çalışma ile ilçenin 60 yıllık alt yapı probleminin çözüldüğünü ve kanserojen madde içeren asbest boruların yerine sağlığa zararsız yeni nesil düktil boruların döşendiğini ifade etti. Türkyılmaz, teknolojik yenilikler sayesinde su yönetim sisteminin de modernize edildiğini ve vatandaşların artık su depolarının doluluk oranlarını web sayfası üzerinden takip edebileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Fırat Çelik