Bolu’da gece saatlerinde traktörlerde reflektör kullanılmamasından kaynaklı meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek isteyen jandarma ekipleri köylüleri bilgilendirdi.

Sivas’ta ekmek savaşları, fiyat ekmek  2 TL’ye düştü. Sivas’ta ekmek savaşları, fiyat ekmek 2 TL’ye düştü.

Mudurnu ilçesine bağlı Dolayüz köyünde vatandaşlar, jandarma ekipleri tarafından bilgilendirildi. Jandarma trafik ekipleri tarafından araç kullanırken telefon kullanılmaması, emniyet kemeri kullanımı ve traktörlerin arkasına reflektör takılmasının öneminden bahsedildi.

Çiftçilerden Mehmet Özdemir, "Jandarmanın köyümüze kadar gelip bizi bilgilendirdikleri için çok mutluyuz. Şimdi daha dikkatli araç kullanmak gerektiğinin önemini anladık. Araç kullanırken telefonla görüşme yapılmaması, emniyet kemerinin muhakkak takılı olması, takılmadığı halde kaza anında emniyet kemeri olmadığından dolayı ölüm riskinin yüzde yüz olduğu anlatıldı. Kemerin takılı olduğu vaziyetlerde ise yaşama tutunma ihtimalinin çok yüksek olduğu bildirildi" dedi.

"Hayat yaşamaya değer"

Mudurnu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin her zaman köylülerin yanında olduğunu söyleyen Dolayüz köyü Muhtarı İsmail Yavuz, "Bizleri bilgilendirerek daha dikkatli olmamızı sağlıyorlar. Canlar yanmasın, herkes daha dikkatli traktörünü kullansın. Hayat yaşamaya değer" diye konuştu.

Trafikte daha dikkatli olacağını belirten Ali Uzun ise "Jandarma trafik köyümüze geldi. Bilgi sahibi olduk. Bundan sonra daha dikkatli olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: iha