Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticaretine yönelik önemli bir değişikliğe gitti. Sıfır araç fiyatlarının üzerinde satışa çıkartılan ikinci el araçlarla ilgili getirilen yasak kapsamında, 6 ay ve 6 bin kilometre kuralı artık motosiklet satışlarını da içeriyor.

İkinci elde 6 ay ve 6 bin kilometre şartı genişliyor

İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne? İhracat Rakamları Gerçeği Yansıtmıyor Mu? İnegöl'deki Gerçek İhracat Rakamlar Ne?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ikinci el taşıt alım-satımında uygulanan 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması, motosiklet satışları için de geçerli olacak. Bu kararla birlikte, sıfır alınan motosikletlerin 6 ay ve 6 bin kilometre kullanılmadan satışa sunulması yasaklanmış oldu.

Belirlenen düzenleme, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak ancak Ticaret Bakanlığı, gerektiğinde bu tarihi uzatma yetkisine sahip olacak. Yeni kararın amacı, ticarette adil rekabeti sağlamak ve tüketicileri korumak olarak açıklandı. İkinci el motosiklet alım-satım işlemleri yapanlar, bu değişikliklere dikkat ederek faaliyetlerini sürdürmelidir.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57