Haber İsrail basınında yer aldı. Hamas’ın İsrail’e 7 Ekim’den önce “büyük bir oyun yaptığı” ile ilgili haberler yapıldı.  Kassam tugayları ve Gazze sorumlusu olan Yahya Sinvar, İsrailli istihbaratların takipte olduklarını bildiklerini ve kendi aralarında haberleşmek için İsrail’in bilmediği gizli bir yöntem kullandıklarını belirtti.

2018 senesinde İsrail ordusunda yer alan ekiplerin” Hamas kalesi olarak bilinen” mekanların hepsine ayrı ayrı dinleme cihazları koyduktan sonra Hamas bütün dinleme cihazlarını söktü. İsrail ise Hamas’ı dinlediklerini düşündü.

Sökülen dinleme cihazlarından haberleri yoktu!

Paylaşılan habere göre, Mossad, Amman ve Şin-Bet’in sökülen dinleme cihazlarının farkına varmadıkları ve bu sayede 7 Ekim tarihinde sınır bölgesini korumasız halde bıraktıkları belirtildi. Eğer haberleri olsaydı bunun mümkün olmayacağı dile getirildi.

7 Ekim tarihinde Hamas’ın Gazze sınırı yakınında bulunan yerleşim yerine sızabilmesi için “İsrail’e büyük bir oyun yaptığı” belirtildi.

İsrail ve Filistin arasında çıkan savaşta Gazze İsrail Sınır Kapısına baskın yaptı ve ele geçirdi. Bu sayede silahlı grup İsrail içindeki yerleşim yerlerine girebildi.

Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor