Mustafa Bayrak, 1949 İnegöl Çayyaka (Bedre) köyü doğumludur. İlkokulu köyünde okudu. Askere kadar olan zaman dilimini de köyünde geçirdi.

İNEGÖLLÜ MUSTAFA BAYRAK’I TANIYOR MUSUNUZ?

Ekran Alıntısı-70

Mustafa Bayrak, Askerlik sonrası Bursa-Yeşilyayla’ya taşındı. Önce DSİ sonra da Bursa Çimento Fabrikasına işçi olarak girdi. 1979 yılında kendi isteği ile ayrılarak esnaflık yapmaya başladı.

Mustafa Bayrak, 1997 yılında ise SSK Emeklisi olarak iş hayatından çekildi. Siyaset hayatı Adalet Partisi bünyesinde başladı.

Mustafa Bayrak, 12 Eylül İhtilali’nden sora DYP Yıldırım İlçe Teşkilatı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Üç dönem İlçe Başkanlığı görevini de yapmıştır.

Mustafa Bayrak, 18 Nisan 1999 seçimleri öncesi DYP’den, 03 Kasım 2002 seçimleri öncesi Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı olmuş fakat seçilememiştir.

Mustafa Bayrak, Bursa Kızılay Cemiyeti’nde de dönem dönem yöneticilik yaptığını görüyoruz. Bursa cemiyet hayatında Mustafa Bayrak ismi partici kimliğinden çok daha fazla güven ve itibar görmüştür.

Mustafa Bayrak, Yılmaz Akkılıç Başkanlığında hazırlanan Bursa Ansiklopedisi’nde biyografisi “Halk adamı” ibaresi ile ifade bulmuştur.

Mustafa Bayrak, 1990’lı yıllardan sonra köyüne ve İnegöl’e daha fazla zaman ayıran Bayrak yaşantısını köyü Çayyaka’da sürdürmüştür.

1-878

Kaynakça : bgc.org.tr/ansiklopedi/bayrak-mustafa-html., Ahmet Emin Yılmaz 31 Ocak 2009 Olay Gazetesi, Bursa Ansiklopedisi c.1,s.233

AHMET EMİN YILMAZ’IN YAZISI

Tarih 4 Ağustos 1992. Dönemin Başbakanı ve DYP Genel Başkanı olan rahmetli Süleyman Demirel bir dizi açılış için Bursa’da.

Çelikpalas Oteli’nde kalan Demirel’in yanına, o dönem DYP Yıldırım İlçe Başkanı olan Mustafa Bayrak geliyor ve genel başkanını bilgilendiriyor:

“Ankara Yolu üstünde, Duaçınarı’nda bir binanın iki katını satın aldık. Fakat parti adına tapuyu alabilmemiz için sizin vekaletiniz gerekiyor.”

Bunun üzerine…

Demirel’in talimatıyla Bursa 9. Noteri vekaletnameyi hazırlıyor.

İşte…

DYP Yıldırım İlçe Başkanlığı olarak yıllarca kullanılan ve bugün de DP Yıldırım İlçe Başkanlığı olan iki katın tapusu bu vekaletle alınıyor. Mustafa Bayrak da yıllar sonra 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in kendisine Noter’den verdiği o vekaleti saklıyor.

MARSİFED Aylık Toplantısını İnegöl'de Yaptı MARSİFED Aylık Toplantısını İnegöl'de Yaptı

Siyaseti noktaladıktan sonra 2011 yılında geçirdiği beyin kanaması nedeniyle haftalarca yoğun bakımda kalan Mustafa Bayrak bir süredir İnegöl Boğazova Yaylası’ndaki evinde enerji topluyor.

Hastalığın izlerini neredeyse atlattı. Bir tek okuma yeteneği geri gelmedi. Sohbetimizde Bayrak’ı sağlıklı ve neşeli görünce çok sevindik.

Bursa siyaseti onu özlüyor.

312811664_4993965367372050_3942050352307899317_n

KAYNAK: TURHAN ŞAHİN 1299 İNEGÖLLÜ

İnegöl’de bugün, İnegöl haberleri, İnegöl son dakika haberleri, İnegöl güncel haberleri öğrenmek için tıklayınız    

Editör: AYHAN BAYRAKTAR