Müslim Serbest'in köşe yazısı.

  TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 26.haftasında kendi evinde karşılaştığı Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor'u 2-1 yenerek haftalar sonra iç saha galibiyetini elde etmiş oldu.

    Düşme hattından kurtulmak için mücadele eden temsilcimiz İnegölspor, kendi evinde oynayacağı üst üste iki maçı da kazanıp puan olarak kendisine en yakın takımlardan özellikle Bursaspor ve Batman Petrol Spor A.Ş.'nin puan kaybetmesini bekliyordu.

   Rakip Kuzey Marmara A.Ş. Arnavutköy Belediye Gençlik ve Spor ise 35 puanla 7.sıradaki yerini korumak hatta temsilcimizden 3 puan alarak play-off hattı içine girmek istiyordu.

   İnegöl İlçe Stadında yağmur altında ve kaygan zeminde oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Temsilcimiz İnegölspor maçın 22.dakikasında Furkan Özyapı'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golden sonra rakip takım kalemize daha çok gelmeye başladı. Nitekim ilk yarının uzatma dakikalarında, 45+3'te kaptanları Mert Caymaz ile beraberlik golünü buldu. Bu golle birlikte maçın ilk yarısı da 1-1 berabere tamamlandı.

    Maçın ikinci yarısında daha atak bir oyun sergileyen temsilcimiz İnegölspor 58.dakikada oyuna sonradan dahil edilen Niyazi Batuhan Salman ile galibiyet golünü buldu. Başka gol olmayınca maç da temsilcimiz İnegölspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor iç sahada en son 10.haftada, 15 Ekim 2022 tarihinde Eşin Group Nazilli Belediyespor'u 2-1 yenmişti. O tarihten bu yana tam 147 gündür iç sahada galibiyet alamamıştık. Haftalar sonra alınan bu galibiyetle birlikte iç sahadaki makus talihimizi de yenmiş olduk.

   Teknik heyet bu maçta kadroda rotasyona giderek, Ersel Aslıyüksek'i sol kanatta,Furkan Özyapı ve Uğur Utlu'yu da orta alanda, cezalı olan Volkan Altınsoy'un yerine de Hamza  Özdemir'i sol stoperde oynattı.

   Ersel Aslıyüksek bu maçta bekleneni veremedi ve 54.dakikada yerini Niyazi Batuhan Salman'a bıraktı. En son 20 Kasım 2022 tarihinde deplasmanda Sivas Belediyespor'a gol atan Niyazi Batuhan Salman, bu maçta da ligdeki 5.golünü attı. Bu maçta Alperen Pak'ın yerine ilk 11'de yer bulan Furkan Özyapı takımımızın ilk golünü attı fakat yorulduğu her halinden belli olmasına rağmen teknik heyet tarafından oyundan çok geç alındı. Ali Akkuş yerine ilk 11'de yer bulan Uğur Utlu ise  maçın başından sonuna kadar koştu, mücadele etti ve iyi bir oyun çıkardı.

   Stoperlerimiz Erman Bulucu ve Hamza Özdemir maçta sarı kart gördüler. Erman Bulucu cezalı duruma düştü. Hamza Özdemir 50.dakikada sakatlanıp yerini genç Yusuf Ziya Gümüş'e bıraktı. 54.dakikada da kalecimiz Gökhan Siverek sakatlanıp yerini Bekir Sevgi'ye bıraktı. Umarız Gökhan Siverek ve Hamza Özdemir'in sakatlıkları ciddi değildir. Bu zorunlu değişiklikler Bahadır Taşdelen ve Ali Akkuş gibi oyuncuların süre almalarına engel oldu elbette. Onlar da ilerleyen haftalarda süre alacaklardır.

  Önümüzdeki Çarşamba günü 24. haftada oynanması gereken fakat deprem dolayısıyla oynanamayan erteleme maçları oynanacak. Temsilcimiz İnegölspor yine kendi evinde Menemen FK'yı konuk edecek. Teknik heyet bu maçta farklı bir kadro tercihinde bulunabilir. Artık kadro derinliğimiz de var. Sakat ve cezalı oyuncularımızın yeri elbette doldoldurulacaktır.

  Bu arada takımımızın düşme hattında yer alıyor olması, oyuncularımızda ister istemez bir baskı oluşturmakta. Bu yüzden oyun anlamında istenen seviyeyi yakaladık diyemeyiz. Fakat yine de bu takım son 4 maçta yenilgi yüzü görmedi ve bu maçlarda 2 galibiyet, 2 de beraberlik alarak 8 puan topladı.

   Önümüzdeki Çarşamba günü yine İnegöl İlçe Stadında buluşmak ve İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileklerimle...

MÜSLİM SERBEST