Osmanlı İmparatorluğu Haberleri

Osmanlı İmparatorluğu haberleri ve güncel Osmanlı İmparatorluğu gelişmeleri, Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili tüm video, Osmanlı İmparatorluğu fotoğrafları ve Osmanlı İmparatorluğu haberleri Genç Gazete sitemizde


Bursa

Bursa, Türkiye'nin tarihî ve kültürel açıdan zengin bir şehridir. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan Bursa, tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.

İnanç

Zimem Defteri bize Osmanlı'dan hatıra bir Ramazan uygulaması. Bir gizli sadaka hikayesi. Bu yazımızda Zimem Defteri uygulamasını paylaşıyoruz.

İnanç

Berat kandilinin faziletinden tutun, Berat Kandili orucu, Berat Kandili namazı ve Berat Kandili mesajlarına kadar her şey bu yazımızda...

İnegöl

Dayı Karacabey Paşa, hem savaş alanındaki başarıları hem de mimari mirasıyla yeniden gündeme geliyor. Peki, bu efsanevi devlet adamı kimdir?

Türkiye

Kütahya'nın tarihi dokusunun en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii, Osmanlı hükümdarı Yıldırım Bayezid tarafından yaptırıldı. Cami, mimari özellikleri ve...

Kültür& Sanat

Osmanlı'nın unutulmaz savaşçısı Fahreddin Paşa'nın, Medine Müdafaası'ndaki destansı liderliğinin 75. ölüm yıldönümünde anısına özel bir bakış.

Bursa

Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirlerin Osmanlı İmparatorluğu dönemine ait isimleri belirlendi. Peki, memleketinizin Osmanlı'daki adı neydi? Merakla beklenen liste yayımlandı!

Haberde İnsan

Azerbaycan'ı Rus ve Ermeni işgalinden kurtarmaya çalışan Osmanlı komutanı Nuri Killigil'in sırlarla dolu hayatı.

Kültür& Sanat

Osmanlı İmparatorluğu'nun en uzun süre tahtta kalan padişahı Kanuni Sultan Süleyman Han'ın vefatının üzerinden 456 yıl geçti.

Bursa

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti olan Bursa'nın Yenişehir ilçesinde şehir merkezinde bulunan 14 bin metrekarelik alana yapılan Osmangazi Millet Bahçesinin havadan...