İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü

Avrupa'daki okullar arasında bağlantı sağlayarak farklı kültüre sahip öğrencilerin bir araya gelmelerine olanak sağlayan eTwinning Platformu'nun desteği ile öğrencilere çevre bilinci kazandırmak için yürütülen "Anne Çocuk Atölyesi eTwinning Projesinin" kurucu ortaklarından biri de İnegöl Kocatepe İlkokulu 1-D sınıfı öğretmeni Sıddıka Çalışkan ve öğrencileriydi.

Ülkemizin farklı şehirlerinin yanında Azerbaycan'dan bir okulunda görev aldığı proje faaliyetlerine Eylül ayında başlanıldı. Projede amaç, gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak.

Proje ile öğrencilere evlerinde bulunan, geri dönüştürülebilen, kullanılmayan malzemeleri sanatsal ürünlere, kuklalara, oyuncaklara, tablolara nasıl dönüştürebilecekleri öğretilmiştir. Proje kapsamında yapılan etkinliklerle öğrencilerin el becerilerini geliştirdi. Ayrıca proje kapsamında öğrenciler kompost yapmayı da öğrenerek evlerindeki organik atıkları değerlendirmeyi ve bunları doğaya kazandırma konusunda da bilgi sahibi olmuşlardır.

İşbirliğini, paylaşmayı ve bununla birlikte öğrencilerde bulunması gereken 21. Yüzyıl becerilerinin kazandırılması için projede; Sıddıka Çalışkan-Kocatepe İlkokulu, Emel Çetin Dilek-Naz Özdilek İlkokulu (Bursa), Deniz Dilek-Naz Özdilek İlkokulu (Bursa),

Ebru Kanar Türkeş-Sabancı İlkokulu (Erzurum), Elif Kızıltay-Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (Bursa), Gülcan Bağırkan -Toki Mehmet Akif Ersoy İlkokulu (Bursa), Gürhan Dikmen- Nedim Öztan İlkokulu (Bursa), Merve Aydın Ticaret Sanayi Odası İlkokulu (Bursa), Nazife Dikmen BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi (Bursa), Sevinc Memmedova (Azerbaycan) isimli öğretmenler görev aldı.

Atölye faaliyetleri kapsamında eğitimci yazarlar ve konunun uzmanları tarafından süreç boyunca öğrenci ve velilere eğitimler verildi, konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.