Genel Sağlık Sigortası'na (GSS) müracaat etmeyen ve bu nedenle büyük bir prim borcu biriken milyonlarca vatandaş için borç yapılandırma fırsatı sunuluyor. 2012'den beri gelir testine girmeyen vatandaşların birikmiş ve 20 bin lirayı bulan borçları, yeni düzenlemeyle aylık 53.33 lira taksitle ödenebilecek. Bu yeniden yapılandırma, 4.5 milyon vatandaşın 12 milyar lira civarındaki borcunu kapsıyor.

Milyonlarca Tapu Haciz Altında Milyonlarca Tapu Haciz Altında
3 bin 360 lira ödediğinizde artık hiçbir borcunuz kalmayacak ve GSS kapsamında devletin sunduğu sağlık hizmetinden yararlanacaksınız.

Borçlar, peşin ya da 12 aylık taksitler halinde ödenebilecek. Yapılandırma için tanınan süre 12 ay olarak belirlendi, yani vatandaşlar 1 Nisan 2017'den 1 Nisan 2018'e kadar başvuruda bulunabilirler. Geçen yıl borcu olan ve gelir testine başvuran vatandaşlar da bu yeni düzenlemeden yararlanabilecekler.

Gelir testine girip, hanenin toplam aylık gelirinin 592.50 liradan az olduğunu ispatlayan vatandaşlar, prim borçlarını devletin karşılamasından yararlanacak. Özel sağlık sigortası olanlar dahil, sosyal güvencesi olmayan herkesin GSS'ye başvurması zorunlu. Yeni düzenlemeden yararlanmayanların borcu katlanarak artmaya devam edecek.

1 Nisan itibarıyla başlayan bu yeniden yapılandırma, isteğe bağlı sigortalılar hariç, geniş bir yelpazedeki vatandaşları kapsıyor. Ancak geçmişe dönük ödenen prim borçları iade edilmeyecek.

Kaynak: Haber Merkezi