Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla soruşturma başlatılan Avukat Feyza Altun, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Feyza Altun

Altun'a yönelik soruşturma, sosyal medyada yaptığı şeriat ile ilgili paylaşımlar nedeniyle başlatıldı. Gözaltına alınmasının ardından emniyetteki işlemleri tamamlanan Altun, Beykoz Adliyesi'ne sevk edildi. Burada ifadesi alınan Altun, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartları ile serbest bırakıldı.

Feyza Altun Kimdir?

MSB'den anneler için videolu paylaşım MSB'den anneler için videolu paylaşım

1987 yılında İstanbul'da doğan Feyza Altun, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı. Yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde "İnsan Hakları Hukuku" alanında yapan Altun, kendini avukat, feminist, aktivist, filantrop ve yazar olarak tanımlamaktadır. 2015 yılında, 7 aylık bebeğiyle bir duruşmaya giren Altun, bu duruş ile uzun süre kamuoyunun dikkatini çekmişti. Aktif sosyal medya kullanımı ve savunduğu değerlerle tanınan Altun, hukuk ve insan hakları alanındaki çalışmalarıyla tanınmaktadır.

Editör: Fırat Çelik