Beton yapılar arasında adeta bir sanat eseri gibi

Giresun’un en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesi’nde, çiçeklerle donatılmış renkli bina, beton yapılar arasında adeta bir sanat eseri gibi duruyor. Yaklaşık 10 yıl önce başlayan bu renkli serüven, bugün görenleri büyülüyor.

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (1) 3 11Zon

Dışı Çiçek Bahçesi, İçerisi Etnografya Müzesi

Gazi Caddesi’nde yer alan bu benzersiz bina, 10 yıl önce başladığı değişim sürecinde her geçen yıl daha da güzelleşerek bugünkü haline geldi. Bina sahibi ve aynı zamanda kafe işletmecisi Fikret Gürsoy, bu süreci şöyle anlatıyor:

“Bina mülk olarak bana kaldıktan sonra ne yapacağımı bir süre düşündükten sonra eşimle beraber kafe olarak işletmeye karar verdik. 2013 yılından bugüne kadarda adeta ilmek ilmek binayı süslemeye başladık.”

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (2) 1 11Zon

Sanatla Dolu İç Mekan

Bina sadece dışarıdan değil, içeriden de görülmeye değer. Gürsoy, binanın içini adeta bir etnografya müzesi gibi dekore ettiklerini belirtiyor. Her katında geçmiş yıllarda kullanılan eşyalar sergilenirken, kafede kuşlara da ev sahipliği yapılıyor. Gürsoy, bu konuda şunları ekliyor:

“Kuş evlerinde her sabah kuşlar adeta şarkı söyleyerek müşterilerimize doğanın içerisinde bulunuyorlarmış hissi veriyor. Şimdi bir de kelebek ağacı diktik, pek yakında kelebekleri kendisine çekmesini umut ediyoruz.”

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (4) 4 11Zon

Şehirde Farkındalık Oluşturma Çabası

Fikret Gürsoy, şehirde farkındalık oluşturmayı ve insanlara ilham vermeyi amaçladığını ifade ediyor. Binanın fotoğraflarını çeken ve paylaşanlardan memnun olduğunu belirten Gürsoy, herkesi bir çay içmeye davet ediyor:

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (6) 6 11Zon

“Beton binalar arasında bizim çiçeklerle süslenmiş binamızın ilgi görmesinden oldukça memnunuz ama sadece fotoğraf çekmesinler, gelip bir çayımızı içmeye de bekliyoruz. Şehrimizde bir farkındalık oluşturabildiysek ne mutlu bize.”

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (5) 5 11Zon

Fikret Gürsoy’un bu özenli çalışması, Giresun’da estetik ve doğallığın bir arada nasıl var olabileceğini gösteren güzel bir örnek oluşturuyor. Binanın her köşesinde hissedilen emek ve sevgi, Giresun'un kalbinde bir sanat eseri olarak duruyor.

Genc Gazete Giresun Cicekli Ev (7) 7 11Zon

Kaynak: İHA