Tiyatro sanatının büyüsünü sahneye taşıyan İnegöl Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Tuncer Cücenoğlu'nun sevilen oyunu 'Boyacı'yı Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi'nde başarıyla sergiledi.

Hem öğrenciler hem de veliler tarafından büyük ilgiyle karşılanan bu etkinlik, genç yeteneklerin unutulmaz bir performansını ortaya koydu.

inegol egitim halil inalcik (1)

Tiyatronun Yıldızları: Öğrencilerin Sahne Başarısı

Öğrenci Oyuncuların Muhteşem Performansı

Okulun Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Mehmet Topal ve Eyüp Köksal'ın yönetmenliğinde sahneye çıkan öğrenciler, tiyatroda kendilerine verilen rolleri başarıyla yerine getirerek izleyenleri etkilediler.

Ali Gözütok, Belinay Cengiz, Ceylinaz Mut, Eymen Matışlı, İdil Özgü Gürbüz, Mert Eren Kıvrak, Mustafa Altan Vatansever, Ömer Yeni, Serhan Aytuğ Çakır, Sıla Yavuz, Yasin Saraç tiyatroda rol alarak sahneye çıktı.Oyunda görev alan tüm öğrenciler, performanslarıyla takdir topladı.

WhatsApp Image 2023-11-08 at 09.59.58 (1)

Teknik Ekip ve Sahne Arkası Kahramanları

Ses ve ışıkta Eslem Efe ve Rümaysa Aybey gibi isimlerin yanı sıra, suflör olarak görev yapan Esme Ergen ve Zeynep Aygün, makyaj ekibinde yer alan Nisanur Erdoğan ve Zeynep Göktaş, tiyatronun başarısında önemli rol oynadı.

inegol egitim halil inalcik (1)-1

AUZEF Öğrencilerine Müjde! AUZEF Öğrencilerine Müjde!

Oyunun Teması ve Mesajı

Tiyatro, bir boyacının doktor muayenehanesinde başlayan komik ve düşündürücü olaylar zincirini ele alıyor. Toplumsal katmanları ve insan ilişkilerini mizahi bir dille işleyen 'Boyacı', izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

inegol egitim halil inalcik (2)

"Tiyatronun sahnelenmesinde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum." - Okul Müdürü Cavit Yakşi
inegol egitim halil inalcik (3)

Tiyatronun Konusu: Bir doktor muayenehanesine, boya yapmak üzere gelen ama karısının da teşvikiyle doktorun yerine geçen boyacı Kadir'in, sonrasında muayenehaneye gelen toplumun çeşitli katmanlarından kişilerle başlayan keyifli bir dolantı komedisi.

inegol egitim halil inalcik (4)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR