Gecekondu yıkımları sırasında ne yazık ki zaman zaman gerginlikler yaşanabiliyor. Ancak Ankara'nın Mamak ilçesinde bu gerginlik, beklenmedik bir olayla doruğa ulaştı. Bir gecekondu evinin yıkımına karşı çıkan ev sahibi, yıkım ekibine pompalı tüfekle saldırdı.

Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı Otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

AW051477_01

Olayın Detayları

Ne Oldu?

Mamak ilçesi Şahap Gürler Mahallesi Serdar Öztürk Caddesi'nde, gecekondunun yıkımına gelen ekip ile ev sahibi Mulla E. arasında büyük bir tartışma çıktı. Tartışmanın kızışmasıyla birlikte, Mulla E. pompalı tüfekle ateş açtı. Açılan ateş sonucunda, kepçe operatörü Turgut A. yaralandı.

Olay Yerine Sevk Edilen Ekipler

Çevredekilerin hemen ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İlk müdahalenin ardından yaralı kepçe operatörü hastaneye kaldırılırken, saldırgan şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

AW051477_02

Geçmişte de Sorun Yaşanmış

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre, ev sahibi Mulla E. ile yıkım ekibi arasında daha önce de sorunlar yaşanmıştı. Yıkıma karşı çıkan ev sahibi, daha önce de yıkım ekiplerini engellemeye çalışmıştı.

Olayın tanıklarından Mehmet Zararsız, “Bugün de yine evi yıkmaya geldiler. Ardından ev sahibi adam silahla kepçe operatörünü vurdu. Silah seslerini duyduk. Vurulan adamın bilinci açıktı. Durumu ağır değildi. Yaşlı adam silahla saldırınca herkes kaçtı. Olaydan kısa bir süre sonra sağlık ekipleri geldi, yaralıyı hastaneye götürdü. Polisler de saldırganı alıp götürdü” dedi.

Editör: Abdullah Argun