Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu üzere, Gazze'ye ulaşan Türk sağlık ekipleri, bölge halkına acil sağlık hizmetleri sunmak üzere kurulacak sahra hastanesi için uygun yer tespitini tamamladı. Türkiye'nin bu adımı, bölgedeki insani krizin hafifletilmesi yolunda önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Gazze Saglik Bakan Koca (2)

Yaralı ve Hasta Filistin Halkına Destek

Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,

"Gazze'ye ulaşan ekiplerimiz sahra hastanesi hizmetleri için uygun yer tespiti çalışmalarını tamamladılar. Bundan sonraki süreçte sağlık hizmetlerini, yaralı ve hasta Filistin halkına yerinde planlıyoruz."

ifadelerini kullandı. Bu açıklama, bölgede yaşanan insani trajediye dikkat çekerken, Türkiye'nin uluslararası arenada gösterdiği dayanışma ve yardımseverliği de gözler önüne seriyor.

Gazze Saglik Bakan Koca (3)

Tıbbi Malzeme ve Personel Sevkiyatı

Basın mensuplarına verdiği demeçte Bakan Koca, Milli Savunma Bakanlığı'nın sabah saatlerinde Mısır'a hareket eden bir uçağın, Gazze için gerekli tıbbi malzemeleri taşıdığını açıkladı. Bu malzemeler arasında ilaçlar, kuvözler ve ventilatörler bulunuyor. Bakan Koca,

"Üç ülkenin koordinasyon ekibinin hasta transferi için yakın işbirliği içinde olduğunu"

belirtti ve bu işbirliğinin bölgedeki insani yardım çabalarına önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları! İşte Yağ Yakmanın 3 Altın Kuralı : Canan Karatay’dan Diyet Gerektirmeyen Zayıflama Sırları!

Gazze Saglik Bakan Koca (5)

Acil Durumda Hasta Transferi ve Tedavi

Bakan Koca, Gazze'den yaralıların Türkiye'ye transfer edilmesi ve tedavi süreçlerine ilişkin ayrıntıları paylaştı. Ağırlıklı olarak çocuk ve gençlerden oluşan yaralıların Ankara'daki Etlik ve Bilkent Şehir Hastanelerinde tedavi altına alınacağını bildirdi. Bakan,

"Malign melanom tanısıyla takip ettiğimiz 63 yaşındaki hastamızı dün kaybettik. Yoğun bakımda tedavisi devam eden 7 hastamız var."

diyerek, Türkiye'nin bu zorlu süreçte gösterdiği hassasiyeti ve kapasiteyi ortaya koydu.

Gazze Saglik Bakan Koca (6)

İnsani Yardım Malzemelerinin Gönderilmesi

Sağlık Bakanı, Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemeleri hakkında da bilgi verdi. Türkiye'nin bölgeye ilaç, tıbbi malzeme, kuvöz ve ventilatör gibi hayati öneme sahip ekipmanları gönderdiği belirtildi, bu yardımların bölgedeki sağlık hizmetlerine ciddi katkı sağlayacağı vurgulandı.

 Türkiye'nin Gazze'ye ulaşan sağlık ekipleri, sahra hastanesi kurulumu için uygun alanı belirleyerek bölge halkına umut oluyor.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR