Bursa, saatte 100 kilometreye yaklaşan şiddetli lodosun etkisi altında. Ağaçları kökünden söken, çatıları uçuran bu güçlü rüzgar nedeniyle, okullar tatil edildi ve kent genelinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Kentteki hayat adeta durma noktasına geldi. Yetkililer, durumu kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Bursa Firtina (9)

Şiddetli Lodosun Yarattığı Kaos

Elektrik Kesintileri ve Ulaşım Sorunları

Bursa'nın Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Kestel ve Gürsu ilçelerinde özellikle etkili olan lodos, binaların çatılarını uçurdu, tabelaları devirdi ve camları kırdı. Elektrik hatlarındaki arızalar nedeniyle enerji kesintileri yaşanıyor, bu da vatandaşların günlük yaşamlarını ciddi şekilde etkiliyor.

Bursa Firtina (8)

Okullar Tatil, Metro Seferlerinde Aksamalar

Şiddetli rüzgarın etkisiyle, kent genelindeki okul öncesi, ilköğretim ve orta dereceli okullar bir günlüğüne tatil edildi. Metro seferlerinde de ağaç dalının bir vagona çarpması sonucu aksamalar meydana geldi.

Bursa Firtina (6)

""Hemşehrilerimiz acil durumlar için 112 ihbar hattı ve 153 Büyükşehir Belediye hattımız aracılığı ile bizlere ihbarda bulunabilirler. Maddi zarara uğrayan ve kuvvetli rüzgardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun."
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş

Bursa Firtina (1)

"Bir tabiat varlığının yok olduğunu gördüğüm için üzgünüm. İnsanlar gelir şurada çaylarını içer, eşiyle dostuyla muhabbet ederdi; bu çınarın ulviliğini seyrederken kendinden geçerdi. Maalesef şiddetli fırtınada yıkıldı. Allah göstermesin deprem oluyor zannettik. Bunun altından araçlar, otobüsler geçiyor, insanlar geçiyor. Allah'tan o anda kimse geçmedi. Yani cana bir şey olmadı, şükrümüz o ama böyle de bir çınar gitti. Çok üzgünüm." Kaplıcanın sorumlusu Mehmet Taşkeser

Bursa Firtina (5)

Tarihi ve Doğal Varlıklara Zarar

Hüsnügüzel Kaplıcası'nda bulunan 235 yıllık tescilli çınar ağacı da bu şiddetli rüzgardan nasibini aldı. Rüzgar, ağacı kökünden sökerek yola devirdi ve kaplıcanın duvarlarını yıktı.

Bursa Firtina (4)

Büyükşehir Belediyesi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, rüzgarın yol açtığı hasarla mücadele ediyor. Rüzgarın akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Bursa Firtina (2)

Bursa Firtina (7)

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:

Bursa’ya Yeni Atandı, İlk Ziyareti Vali Demirtaş'a Oldu Bursa’ya Yeni Atandı, İlk Ziyareti Vali Demirtaş'a Oldu

https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G

KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?

Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.

Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;

0532 696 30 57

Editör: AYHAN BAYRAKTAR