Gazze'deki trajedi, bölgede yaşanan insanlık dramını bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu olay, savaşın sadece askeri ve siyasi bir mesele olmadığını, aynı zamanda masum insanların hayatlarını da derinden etkilediğini gösteriyor.

gazze 26.10.23

Peki, bu trajedinin arkasında yatan gerçekler nelerdir?

gazze basin gazeteci (2)

Al Jazeera Muhabirinin Ailesine Veda

Gazze Şeridi'nden Acı Haber

Al Jazeera muhabiri Vail el-Dahduh'un eşi Amine ve çocukları Mahmud ile Şam'ın cenazeleri, Gazze'nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi'nden alındı. Aile, İsrail saldırıları nedeniyle kuzeyden güneye göç ederken Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir evde sığınmıştı, ancak bu ev de İsrail saldırılarının hedefi oldu.

gazze basin gazeteci (4)

Bir Gazetecinin Göz Yaşları

"Bunlar korku ve yıkımın gözyaşları değil, insanlık gözyaşlarıdır. İşgal defolsun. (İsrail ordusu) Çocuklarımızla bizden intikam alıyorlar."

Al Jazeera'da yayımlanan görüntülerde, Dahduh'un bu sözleriyle yürekleri dağladığı görülüyor. Ailenin trajedisi, savaşın vahşetini ve masum insanların yaşadığı acıları tüm dünyaya bir kez daha hatırlattı.

gazze basin gazeteci (5)

Bölgedeki İnsani Durum

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in saldırıları sonucu 7 bin 28 kişi hayatını kaybetti, 18 binden fazla kişi yaralandı. Bu ölümlerin 2 bin 913'ü çocuklara ait. İsrail ve Lübnan sınırındaki çatışmalar da bölgede gerginliği artırmaya devam ediyor.

gazze basin gazeteci (6)

Bu acı olay, uluslararası toplumu, bölgede süregelen çatışmaların sonuçlarına dair daha fazla sorumluluk almaya ve çözüm yolları aramaya zorluyor.

gazze basin gazeteci (7)

Gazze'deki bu trajedi, savaşın yalnızca askeri ve politik bir mesele olmadığını, aynı zamanda sayısız masum insanın hayatını da altüst ettiğini gözler önüne seriyor.

2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı 2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı

gazze basin gazeteci (1)

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 7 bin 28'e yükseldi

İsrail'in 20 gündür yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı son 24 saatte 481 artarak 7 bin 28'e yükseldi.

gazze 26.10

Editör: AYHAN BAYRAKTAR