Muhammed Salah'ın Filistinlilere Yaptığı Önemli Destek

İngiliz Liverpool'un ve Mısır milli takımının ünlü oyuncusu Muhammed Salah, Mısır Kızılayı aracılığıyla Gazze'ye büyük bir bağış yaparak Filistin halkının yanında olduğunu gösterdi.

"Muhammed Salah, Filistin Halkına Bağışta Bulundu"

Gazze Şeridi'ne yönelik yardımlarla ilgilenen Mısır Kızılayı İcra Direktörü Rami en-Nazar, yerel bir televizyon kanalına telefonla katılarak, konuyla ilgili bilgi verdi. Nazar, "Muhammed Salah, Filistin halkına bağışta bulundu" diyerek Salah'ın duyarlılığını ve desteğini vurguladı. Nazar, Salah'ın isteği üzerine yardım miktarı hakkında detaylı bilgi vermedi.

AA-20231016-32419645-32419644-BM_GAZZEDE_ARTIK_INSANI_YARDIM_SAGLAYAMIYORUZ

Muhammed Salah, bu önemli destek açıklamasını Gazze'deki olaylara ilişkin tutumunu göstermek amacıyla yapmıştır. Son zamanlarda sosyal medyada, Salah'ın olaylara sessiz kaldığı gerekçesiyle bazı takipçilerinin onu takipten çıkardığı iddia edilmişti.

İsrail-Filistin Çatışması: Durum Ne?

İzzeddin el-Kassam Tugayları adıyla bilinen Hamas'ın silahlı kanadı, 7 Ekim sabahı İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nı ele geçirmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 286 İsrailli asker öldü, 1300 İsrailli yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 2.750 kişinin öldüğünü, 9.700 kişinin yaralandığını açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 58 Filistinli öldü, yaklaşık 1.250 kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail'in saldırılarında 11 gazeteci hayatını kaybetti.

1697160814244-aa-20231012-32381935-32381930-israilin-gazze-seridine-saldirilari-6-gununde-de-suruyor

Austın Wıley BCL'de sezonun ‘En İyı̇ Beşı̇’ne seçı̇ldı̇ Austın Wıley BCL'de sezonun ‘En İyı̇ Beşı̇’ne seçı̇ldı̇

Lübnan'ın güneyindeki İsrail sınırında ise 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve İsrail ordusu arasında çıkan çatışmalarda şu ana kadar 3 sivil, 4 Hizbullah militanı ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi üyesi hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda ise 3 İsrail askeri öldü.

Muhammed Salah'ın Gazze'ye yaptığı destek bağışı, dünya genelinde Filistinli kardeşlerine yardım eli uzatmaya çalışan insanlar arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR