Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerinden Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay gibi birçok şehir etkilendi. Deprem bölgesinde yapılan arama kurtarma çalışmaları hız kazanırken vatandaşlar Türkiye'deki fay hatlarını merak etmeye başladı.

Doğu Anadolu Fay Hattı'nın hangi şehirlerden geçtiği en çok araştırılan konulardan biri olurken Türkiye'deki aktif fay hatları haritası da yoğun ilgi görüyor.

Peki Doğu Anadolu Fay Hattı hangi şehirlerden geçiyor, hangi şehirler tehlikeli? İşte tüm detaylar ve aktif fay hattı sorgulama ekranı...

DOĞU ANADOLU FAY HATTI NEREDEN GEÇİYOR?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan Türkiye Deprem Haritası'nda Doğu Anadolu Fay Hattı açıkça görülüyor. Dün sabah 10 farklı şehirde hissedilen Kahramanmaraş merkezli depremler vatandaşların fay hatlarına ilişkin araştırma yapmasına neden oldu.

Türkiye'nin doğusunda bulunan Doğu Anadolu fay hattı, Anadolu Levhası ve Arap Levhası arasında bulunuyor. Doğu Anadolu Fay Hattı, Ölü Deniz Çatlağı'nın kuzeyinde Maraş Üçlü Bitişmesi'nden başlayarak kuzeydoğuya doğru ilerleyerek İşler ve Karlıova Üçlü Bitişme'sinde sona erer ve burada Kuzey Anadolu Fay Hattı bile kesişir.

DOĞU ANADOLU FAY HATTI'NIN GEÇTİĞİ ŞEHİRLER

AFAD tarafından yayınlanan deprem risk haritasında görülebileceği gibi Doğu Anadolu Fay Hattı; Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş'a kadar ilerledikten sonra Erzincan'dan itibaren Kuzey Anadolu Fay Hattı ile buluşur.

Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi! Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!

EVİMİN ALTINDAN FAY HATTI GEÇİYOR MU?

Maden Teknik Araştırma Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan aktif fay hatları haritası, riskli bölgede yaşayıp yaşamadığını bilmek isteyen vatandaşların imdadına yetişiyor. MTA'nın resmi internet sitesinde yer alan sorgulama ekranından yaşadığınız konuma yakın bir fay hattı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

AKTİF FAY HATTI SORGULAMA EKRANI