Okul Sıralarından Tatlı Tezgahlarına

38 yaşındaki Zeynep Geyik, çocukları Tuana, Sena ve Mehmet Kaan’ın eğitim hayatına adım atmasını izlerken kendi eğitimine de yön verdi. İlk olarak ortaokulu bitiren Zeynep, ardından meslek lisesinde pastacılık eğitimi aldı.

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (5)

Tatlıcı Dükkanının Doğuşu

Liseyi bitirdikten sonra Gaziantep’te tatlı yapımında ustalaşan Zeynep, Adana’ya dönüş yaptığında büyük bir adım attı ve evini satarak kendi iş yerini açtı.

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (6)

Aile ve İş Dengelemesi

Geyik, çocuklarıyla sabahları ders çalışıp, öğleden sonra ise tatlı dükkanında çalışarak hem aile hayatı hem de iş hayatında dengeleri korumaya çalıştı.

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (3)

“İlk zamanlarda hem eve yetişmek, hem çocuklara ve iş yerine vakit ayırmak çok zordu. Yetişemediğimiz zamanlarda oldu. Özellikle 23 Nisan’da okullarındaki gösteriye, veli toplantısına gidemedim. Bunlar bizi üzüyor.”
Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (4)
Geyik, “Ev hanımıydım, çocuklarım okula başladıktan sonra okumaya karar verdim ve meslek sahibi oldum. İşimizi büyüttük ama zorlu bir süreçten geçti. Çok emek verdik, çocuklarımızı bazen ihmal ettik ama toparladık. Şuanda onlarda işi öğrendi. Kızlarımın birisi künefe yapımında, diğeri de katmer yapımında ustalaştı. Oğlumu da garson olarak yavaştan yanımızda eğitmeye başladık. Onun da hedefi büyüyünce işlerin başına geçmek. Şuanda çok mutluyum. Ben bu iş yerini açarken tek başımaydım ama şuanda kızlarımda büyüdü. Yanımda eğittiğim kadın ustalar ve elemanlarım var. Hepsiyle birlikte bu yola devam edeceğiz” dedi.
Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (1)

Çocukları da onun yolunda

Kızları Tuana ve Sena artık Zeynep'e işlerinde yardımcı oluyor ve ustalık kazanıyorlar. Geyik, oğlu Mehmet Kaan’ı da yanında garson olarak eğitmeye başladı. Onun hedefi büyüyünce işlerin başına geçmek.

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (2)

“Bugün Anneler Günü ve kızlarım yanıma gelerek bana en güzel hediye olan çalışmalarını sundular. Bugün onu çalıştırmayacağız, biz çalışacağız. Başta kendi annem olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (10)

Kızı Sena Geyik ise  “Eskiden annem bize destek olurken biz şuanda ona destek oluyoruz. Bugün onu çalıştırmayacağız, biz çalışacağız. Başta kendi annem olmak üzere bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Genç Gazete Evde Anne, Işyerinde Patron (8)

Zeynep Geyik, başlarda yalnız başına sürdürdüğü bu tatlı serüvene artık kızları ve diğer kadın ustalarla devam ediyor. 

Kaynak: İHA