"Ev kadınlarına üçte bir prim desteği" sağlanacak olan bu düzenleme, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında devlet tarafından primlerin üçte birinin ödenmesini öngörüyor. "Cumhurbaşkanımızın sözü ve biz bunu yerine getireceğiz." Işıkhan, bu konuda herhangi bir sapma olmayacağının altını çizdi.

Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı Havalar ısındı çarşı pazarın ateşi düştü, sebze ve meyve ucuzladı

Bakan Işıkhan, detayların belirlenmesi için sendikalar, kadın örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarından fikir alınacağını belirtiyor.

"Tabloyu Hazine ve Maliye Bakanlığımızla birlikte hayata geçireceğiz."

Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte ev hanımlarına emeklilik düzenlemesi yürürlüğe girecek. 

Devlet, ödenecek primlerin her ay üçte birini karşılayacak, böylece ev hanımları daha az prim ödeyerek daha erken emekli olma şansı yakalayacak. Ayrıca, sosyal güvenlik ile sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilecekler.

Prim Tutarı ve Ödeme Detayları

Ev hanımlarının ödeyeceği SGK prim tutarı, brüt asgari ücretin yüzde 32'si olarak hesaplanıyor. 2024 yılı için bu, aylık yaklaşık 6 bin 400 TL'ye denk geliyor. Prim desteği, sigorta primlerinin 1/3'ünü oluşturacak. Böylece ortalama 2 bin 133 lira devlet desteği sağlanacak.

Ev hanımlarının emeklilik şartları ve prim günleri, BAĞ-KUR kriterlerine göre belirlenecek. Bu düzenleme, ev hanımlarının daha az prim ödeyerek erken emeklilik imkanından faydalanmalarını sağlayacak.

Editör: Umut Gökdaş