5 Mayıs Pazar Günü Yurtta Hava Nasıl Olacak? 5 Mayıs Pazar Günü Yurtta Hava Nasıl Olacak?

Filistin'de yaşanan trajik olaylara dünyanın dört bir yanından tepkiler gelirken, Eskişehir'den de destek mesajları eksik olmuyor. Kentte bir esnaf, dükkanına astığı bayraklarla hem İsrail'e tepkisini hem de Filistin'e olan desteğini gösteriyor.

AW055617_03 (1)

Salim Bahadır Dede'den Dikkat Çekici Tepki

Bayraklarla Dikkat Çekmek

İstiklal Mahallesi Kuyumcular Sokak üzerinde dükkanı bulunan Salim Bahadır Dede, Filistin ve Türk bayrakları asarak, yaşanan olaylara dikkat çekmek istediğini belirtti. Eskişehir'deki vatandaşların ve esnafların Filistin'e olan desteği oldukça büyük, fakat Dede'nin bayrakları ve söylemleri dikkat çekti.

AW055617_02

“Çocuklar Ölüyor, Büyükler Sessiz Kalıyor”

Müslüman ülkelerin ve vatandaşların Filistin’de yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini ifade eden Dede, “Çocuklar ölüyor, büyükler sessiz kalıyor. Benim buraya bir bayrak asmamın hiçbir ehemmiyeti yok, bu sadece benim kişisel tepkim.” dedi.

Dede, Türkiye'nin bu konuda aktif bir rol alması gerektiğini ve Filistin'de yaşananlara karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayarak, tüm Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Tek umudunun Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyleyen Dede, bu sorunun bir an önce çözülmesini temenni etti.

Editör: Abdullah Argun