Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde boş bir arsada 8 kedi ölü halde bulundu. Olay, Çamlıca Mahallesi Pazar Sokak’ta yürüyen 18 yaşındaki Mustafa Efe’nin arsadaki bir kediyi fark etmesiyle ortaya çıktı.
Durumu merak ederek arsaya giren Efe, 7 kedinin cansız halde olduğunu gördü. Ertesi gün tekrar bölgeye bakan genç, bir kedinin daha öldüğünü fark ederek toplam ölü kedi sayısının 8’e ulaştığını belirtti. Kedilerin öldürüldüğünden şüphelenen Efe, polis ekiplerine ihbarda bulundu.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri ölü kedileri topladı ve olayla ilgili inceleme başlattı. Mustafa Efe, kedilerin gözlerinde ve gövdelerinde ciddi yaralar bulunduğunu, karınlarının deşilmiş olduğunu iddia ederek durumun doğal bir ölüm olmadığını düşündüğünü ifade etti. Mahalle sakinlerinin kedileri düzenli olarak beslediğini söyleyen Efe, olayın üzüntü yarattığını belirtti.
Soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.




