İstanbul’un Güngören ilçesinde 6 katlı bir binanın bodrum katında doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilen patlama meydana geldi. Olay, saat 19.00 sıralarında Güven Mahallesi Hanzer Sokak’ta yaşandı.
Edinilen bilgilere göre patlamanın ardından bina sakinleri dışarı çıkarken, patlamanın meydana geldiği dairede bulunan yaşlı çift vatandaşlar tarafından evden çıkarıldı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, polis, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, sokakta güvenlik önlemleri alındı. Olay yeri inceleme ve İGDAŞ ekipleri binada detaylı çalışma yaptı. Patlamada dairede büyük çaplı hasar oluştu, bina önünde park halindeki bir araç da zarar gördü.
Bina sakini Altan Uyumaz, patlamadan önce binada yoğun bir gaz kokusu olduğunu ve doğalgaz ekiplerinin gün içinde menfez bölgesinde çalışma yaptığını belirtti. Uyumaz, tamir sırasında kullanılmış bir parçanın takıldığını iddia ederek olayla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.
Patlamanın kesin nedenine ilişkin teknik incelemenin sürdüğü bildirildi.





