Ev kadınları için erken emeklilik imkanı, Orta Vadeli Program'da öne çıkan bir düzenleme olarak karşımıza çıkıyor. İsteğe bağlı ödenen primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı bu düzenleme, düzenli prim ödeyen ev kadınlarının belirli koşulları sağlamaları halinde emekli olabilmelerini sağlayacak. 

Bağ-Kur'lulara Müjde

Bağ-Kur kapsamında olan esnaflar için de önemli gelişmeler var. 1999 sonrası 9000 gün olarak belirlenen prim günü gerekliliği, 7200 güne indirilmesi planlanıyor. 

Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL'den 5 TL'ye indirdi Enflasyona savaş açtı: 200 gram ekmeğin fiyatını 8 TL'den 5 TL'ye indirdi

Kademeli Emeklilik

Kademeli emeklilik düzenlemesi, maliyet endişeleri nedeniyle şimdilik gündemde yok. 1999 ve 2008 arasında işe başlayanların erken emeklilik fırsatını kaçırmış olması, bu konudaki tartışmaları daha da alevlendiriyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, sosyal güvenlikle ilgili şu anda bir çalışma olmadığını belirtmesi, gelecekte bu konuda bir düzenlemenin mümkün olabileceğinin sinyalini veriyor.

Editör: Umut Gökdaş