Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular Bursa'da Hoca İlyas Ortaokulu Mezunları 40 yıl sonra okulda buluştular

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliğinde düzenlenen festivalde, Can'ın paylaştığı anılar katılımcılara nostaljik bir yolculuk yaşattı.

AW071693_04

Çocukluk Yıllarının Bursa'sı

Erkan Can, çocukluğunu geçirdiği Bursa'nın sokaklarında yaşadığı anıları ve o dönemin güzelliklerini katılımcılarla paylaştı. Anlattığı hikayelerle dinleyenleri geçmişe götürdü, Bursa'nın eski günlerini canlandırdı.

AW071693_03

Sanat Hayatının Başlangıcı

Can, tiyatroya başlama hikayesini ve Bursa Devlet Tiyatrosu'nda aldığı eğitimleri anlattı. Ayrıca, Bursa'nın tekstil tarihinde önemli bir yere sahip olan kaçak kot satışı hikayelerini de katılımcılarla paylaştı.

"O zamanlar kar yağdığı zaman, 3 ay kar kalkmazdı. Maksem bayırından bir vurursun kızağa, garaja kadar inersin." - Erkan Can

Söyleşinin sonunda Erkan Can, Bursa'nın sanata olan yakınlığını vurgulayarak, fotoğraf festivalinin önemine değindi ve festivalin daha farklı uygulamalarla devam edeceğine olan inancını dile getirdi.

AW071693_05

Editör: Abdullah Argun