Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, toplantıda AK Parti'de değişim çağrısını yineleyerek yerel seçim sonuçlarına değindi. CHP lideri Özgür Özel'i bayramdan önce ziyaret edeceğini belirten Erdoğan, "Yumuşama adı altında ilkelerimizden, hassasiyetlerimizden, kırmızı çizgilerimizden ödün vermeyeceğiz. Muhalefetten de böyle bir taviz beklemiyoruz" dedi.

İçeriden Mesajlar ve Uyarılar

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yaşanan 'Fetövari kumpas' olaylarına değinen Erdoğan, Cumhur İttifakı'na yönelik saldırılara dikkat çekerek, "Milletimizle gönül köprülerimizi tekrar güçlendirirken, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın surlarında gedik açma girişimlerine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Kadın Milletvekillerinden Tepki

Kamp süresince AK Parti milletvekilleri için uygulanan tasarruf tedbirleri kapsamında her odaya iki kişi yerleştirilmesi kararı parti içinde tepkiyle karşılandı. Özellikle AK Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın tek kişilik odada kalması, birçok kadın milletvekili tarafından eleştirildi.

Bülent Arınç'ın Sağlık Durumu

Kampın bir diğer dikkat çeken detayı ise Bülent Arınç’ın kırık koluyla toplantılara katılması oldu. Arınç, kampa alçılı koluyla geldi.

Mehmet Ali Şahin'in Estetik Girişimi

AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Başkanı Mehmet Ali Şahin’in yüzüne yaptırdığı botoks ve estetik işlemleri de dikkatlerden kaçmadı.

Parti İçi Eleştiriler

AK Parti'li Mehmet Metiner, sosyal medya üzerinden yaptığı "Kızılcahamam Kampı İçin Öneri" başlıklı paylaşımında sert eleştirilerde bulundu. Metiner, kampların kayda değer sonuçlar üretmediğini belirterek, derinlemesine müzakere imkanı sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, parti üyelerine cesur olma ve kişisel çıkarları parti çıkarlarının önüne koymama çağrısında bulundu. "Milletimiz bizden köklü değişim bekliyor. Bu değişimi ancak güçlü ve cesur adımlarla gerçekleştirebiliriz" dedi.

Babaoğlu'ndan Destek

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu da Metiner'in paylaşımına destek verdi. Babaoğlu, kampta katılımcıların sosyal medya paylaşımlarında eski alışkanlıklarını sürdürdüğünü belirtti ve "Bir mahcubiyet aradım. Yok!" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ODATV