Eski motosiklet yarışçısı ve AK Parti 27. Dönem Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, katıldığı bir televizyon programında hem sporculuk kariyeri hem de siyasi hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ünlü isim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışıklığı ve milletvekili olma sürecini detaylandırdı.

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı ile olan tanışıklığını, “Cumhurbaşkanıyla ilk tanışma olayı şuradan geliyor. Ben imkansızlıklarla ve maddi sıkıntılarla yarışmaya çalışan bir sporcuydum. Böyle bir çocuk var ama hiç bir desteği yok. Başkanımız o gün diyor ki bu çocuğa destek olun. Para da kazansın. Cumhurbaşkanı her Sakarya'ya geldiğinde müsaitse bize geliyor” sözleriyle anlattı. Milletvekili olma sürecine değinen Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yarışı bırakması gerektiğini söylediğini ve sonrasında AK Parti’den milletvekili teklifi aldığını belirtti.

Sofuoğlu ayrıca, “Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Seninle ilgili karar verdim yarışı bırakıyorsun' dedi. Başkanım benim anlaşmam var nasıl geleceğim dedim. 'Onlarla konuş Cumhurbaşkanım izin vermiyor' de dedi. Ben yarışı bırakamam dedim. Berat Albayrak aradı yarışı bırakman gerekiyor dedi. Çok para kazanıyorum ismim de büyük yerlerde 2 yarış idare ettim. Sonra bir telefon geldi. 'Bizim için milletvekillilik yapar mısın? ' dediler yaparım dedim, ama milletvekililiğin ne olduğunu bilmiyorum” dedi.

Sofuoğlu, milletvekilliği dönemine dair, “Millet diyor ki vekillikten çok para kazandı. Ben vekillikte para kazanmadım para kaybettim. Kendini bilmez yorumlar onlar” şeklinde konuştu ve kamuoyunda yer alan yanlış algıları düzeltmeye çalıştı. Ayrıca, milletvekili olarak geçirdiği süre ve yaşadığı zorluklara da değindi.

Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız! Nestle, 2 Milyon Maden Suyu Şişesini İmha Etti! Sebebini Duyunca Şok Olacaksınız!

Kaynak: Haber Merkezi