2023 yılının sonuna yaklaşırken emekli ve memurların gözü kulağı Merkez Bankası'ndan gelecek açıklamalarda. Zira bu açıklamalarla beraber, milyonlarca emekli ve memurun maaşlarındaki artış oranı belli olacak. İşte merakla beklenen bu rakamlar...

 Merkez Bankası'ndan Güncellenen Tahminler

Özellikle iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah'ın iddialarına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ve memurların maaş artışı başta olmak üzere ekonomik refahı ve alım gücü artışını öncelikli gündemine aldı.

Ocak Ayı Zammı Hakkında Önemli İpuçları

TCMB'nin Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, ekonomistler tarafından dikkatle takip edildi. Ankete göre 2023 yılı enflasyon tahminleri yüzde 68,01'e revize edildi. Tüketici Fiyat Endeksi'nin de 1895,91 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

 6 Aylık Enflasyon Tahminleri Belli Oldu

Merkez Bankası'nın güncellemelerine göre 6 aylık enflasyon tahminleri yüzde 40,27 olacak şeklinde belirlendi. Bu durum, emekli ve memurlar için maaşlarında ne kadar artış olacağını da doğrudan etkiliyor.

Emekli ve Memurun Ocak Zammı Tablosu

Memur ve emekli zammı hesaplamaları şu şekilde belirlendi:

Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı... Bursa'da 44 Yıllık Tekstil Devi Çok Sayıda İşçi Alacak! Erzak ve Yakacak Yardımı, Bayram Harçlığı...
  • 6 aylık enflasyon oranı: yüzde 40,27
  • SSK ve Bağ-Kur emekli zammı: yüzde 40,27
  • 6 aylık memur enflasyon farkı: yüzde 32,33
  • Memur toplu sözleşme zammı: yüzde 15