Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı! Türkiye, elektrikli otomobilde aynı anda bin araç şarj ederek bir rekor daha kırdı!

Elektrikli araç sahipleri, kasko poliçelerinde bazı farklılık ve özel şartlarla karşılaşabilir. Bu şartlar, aracın piline, aksesuarlarına ve elektrik sistemi özelliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Elektrikli Otomobiller Neden Farklı Kasko Şartlarına Sahip?

Elektrikli Araç Kaskosunda Öne Çıkan Farklar

Elektrikli araçların kasko sigortası, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla bazı farklılıklar içermektedir. Bu farklılıklar, aracın batarya maliyeti, şarj şekli ve aksesuarlar gibi unsurlardan kaynaklanmaktadır.

"Elektrikli araçlarda, bataryanın maliyeti ve ömrü, şarj şekli, aksesuarları gibi faktörler, sigorta poliçelerinin içeriğinin oluşturulmasını etkiliyor."

Özel Şartlar ve Teminatlar

Elktrikli araçların özellikleri göz önünde bulundurularak, yanlış şarj, yetkisiz servis bakımları gibi durumlar için özel teminatlar sunulmaktadır. Ayrıca, aracın yolda kalması durumunda sağlanan çekim hizmetleri de poliçe kapsamında yer almaktadır.

Elektrikli Araçların Kasko Fiyatlandırılması

Elektrikli araçlar, sensörleri ve otomatik sürüş özellikleri sayesinde daha az hasar oranına sahip olmaları nedeniyle, içten yanmalı araçlara göre daha uygun fiyatlarla sigortalanmaktadır.

Yasal Düzenlemeler ve Sorumluluklar

Elektrikli araçlarla ilgili sorumluluk konusunda Türkiye'de henüz özel bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Bununla birlikte, kara taşıtlarının trafik kazalarından kaynaklanan zararlarda aracın işleteni (aracın sahibi veya sürücüsü) sorumlu tutulmaktadır.

Editör: Fırat Çelik