Ekonomik kriz dalgaları Türkiye'nin dev şirketlerini sarsmaya devam ediyor. Son kurban, İzmir Torbalı'da faaliyet gösteren Ege Botanik Çiçekçilik Seracılık Ve Ticaret Limited Şirket oldu. Borçları altında ezilen ve ekonomik krize daha fazla dayanamayan Ege Botanik,  iflasını ilan etti. 

İflas Kararı ve Tasfiye Süreci

İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 27/12/2023 tarihli kararıyla, şirketin iflasına ve tasfiye işlemlerinin başlatılmasına karar verildi. Karar, İİK'nın 166. Maddesi gereğince ilan edildi.

Şirketin Çaybaşı'ndaki merkezi, İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin iflas kararı ile sessizliğe büründü. Şimdi gözler, tasfiye sürecinde ve etkilenecek yüzlerce çalışanda.

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

Ekonomik krizin pençesindeki Türkiye'de, her gün benzer haberlerle karşılaşılıyor. Şirketlerin iflas haberi, ekonominin can damarlarına vurulan bir darbe olarak yankılanıyor.

"İzmir'deki dev çiçek firması ekonomik krize daha fazla dayanamayarak iflasını duyurdu. Yüzlerce çalışanın geleceği belirsiz." Türkiye'de ekonomik krizin pençesindeki şirketlerin iflas haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir'den gelen son haberde, Ege Botanik Çiçekçilik Seracılık Ve Ticaret Limited Şirket iflasını ilan etti.

Editör: Fırat Çelik