Asgari ücrete ve memur maaşlarına gelen zam sonrası zam furyası başladı. İğneden ipliğe her şeye zam gelirken, temel gıda olan ekmek ise bu zamlardan nasibini aldı.

İnegöl’de bulunan fırıncıların bir kısmı İnegöl Ticaret Sanayi Odası’na üye iken bir kısmı ise İnegöl Lokantacılar Odası’na üye. Fırıncıların zam kararı alabilmesi için bu iki kurumunda zam kararı alması gerekiyordu. Dün İnegöl Lokantacılar Odası ekmek zammı için karar aldı ve 210 gram ekmeğin fiyatını 7 TL olarak belirledi. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ise zam kararını gündeme aldığı, İTSO Meclisi’nde görüşeceği ve kararı açıklayacağı öğrenildi.

İnegöl’ü beğenmeyip Bursa’nın kararını kabul ettiler

İnegöl’de ki fırıncılar ise İnegöl’de şuana kadar tek karar alan lokantacılar odasının kararını kabul etmeyip Bursa Fırıncılar Odası’nın aldığı kararı uygulamaya başladılar.

Asgari ücrete yüzde 34, ekmeğe yüzde 50 zam
Öte yandan Haziran ayında enflasyon yüzde 38 olarak açıklanırken, asgari ücrete %34 zam yapılmıştı. İnegöl’de ekmeğe yapılan yüzde 50 zam oranı ise enflasyon rakamından çok fazla olması ise dikkatlerden kaçmadı.

İnegöl Jandarması 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Suçluyu Yakaladı İnegöl Jandarması 29 Yıl Hapis Cezası Bulunan Suçluyu Yakaladı

Editör: Umut Gökdaş