Yüksekova'nın Onbaşılar Köyü Çobanpınar Mezrası'nda, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yol sebebiyle rahatsızlanan 2.5 yaşındaki bir çocuk, İl Özel İdaresi ekipleri ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri'nin özverili çabaları sayesinde hastaneye ulaştırıldı.

Ekipler bu kez köyde rahatsızlanan çocuk için seferber oldu

Köydeki aile, kardan kapanan yol nedeniyle acil sağlık hizmetlerine ulaşamayacaklarını fark edince, Yüksekova İlçe Özel İdaresi Şantiye Şefliği'nden yardım talep etti. İl Özel İdaresi ekipleri, hemen harekete geçerek köy yolunun açılması için yoğun çaba harcadı.

Ekipler bu kez köyde rahatsızlanan çocuk için seferber oldu

Ekiplerin özverili çalışmaları sonucunda, karla kapanan köy yolunu açmayı başardılar. Ardından sağlık ekipleri, köyde baygınlık geçiren 2.5 yaşındaki çocuğa ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Daha sonra, çocuk ambulansa alınarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekipleri tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.

Bu Fuarda ki Ürünle Yoğun İlgi Görüyor Bu Fuarda ki Ürünle Yoğun İlgi Görüyor

Ekipler bu kez köyde rahatsızlanan çocuk için seferber oldu

Bu olay, bölgedeki ekiplerin koordineli çabası ve hızlı müdahalesi sayesinde acil bir durumun önüne geçilmesini sağladı. Köy halkı ve ailenin yaşadığı olumsuz durum, ilgili kurumların etkili işbirliği ile çözüme kavuşturulmuş oldu.

Editör: İHSAN KURAN