Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in cenazesi, memleketi Aksaray'a getirildi. Polis ve jandarma konvoyu eşliğinde sirenlerin çaldığı bir atmosferde getirilen şehit Üsteğmen'in yakınları, "Dimdik duracağız, düşmana fırsat vermeyeceğiz" şeklinde duygusal bir açıklama yaptı.

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi baba ocağına ulaştı

Irak'ın Kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde Şehit Düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen Memleketine Uğurlandı

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen’in cenazesi baba ocağına ulaştı

Boynuzlu Motosiklet İlgi Odağı Oldu Boynuzlu Motosiklet İlgi Odağı Oldu

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çatışmada yaşamını yitiren 31 yaşındaki Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in acı haberi, gece yarısı Aksaray merkez Ereğli Kapı Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı. Şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Şırnak 23. Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen resmi törenin ardından havayolu ile Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi. Buradan karayolu ile Aksaray'a taşınan şehidin cenazesi, Somuncu Baba Külliyesi morguna konuldu. Şehit Üsteğmen Gökhan Delen'in cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Ulu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Aksaray Şehitliği'ne defnedilecek.

Şehit yakınları, şehit Üsteğmen Delen'in cenazesi memlekete getirilirken askeri heyet ve ailesi tarafından karşılandı. Aksaray'da Somuncu Baba Külliyesi'ne ulaştırılan şehidin cenazesi, gözyaşları içinde karşılanırken, şehidin kız kardeşleri Büşra ve Esra'nın feryadı ise yürekleri dağladı. Ereğli Kapı Mahallesi'ndeki baba ocağında bekleyişini sürdüren şehit yakınları, acılarını bir arada paylaştı.

Şehidin İstanbul'da yaşayan halası Havva Ana Baydar (67), yeğenini uzun zamandır göremediğini belirterek duygusal anlar yaşadı. "O görevindeydi, ben İstanbul'daydım. Telefon açtılar, biz de inanamadık. Dik duruyoruz. Düşmanlara fırsat vermeyeceğiz. Vatan bölünmez, kurban olduğum Allah onları bildiği gibi yapsın. Şehit olsun, cennete gitsin. Bizim de bir hayırlı çocuğumuz olsun. Allah'ım kimseye yaşatmasın, ama yaşadıktan sonra da inşallah dik duracağız" dedi.

Şehit Üsteğmen Gökhan Delen'in kuzeni Mustafa Baydar (44), şehidin mütevazi, efendi ve düzgün bir insan olduğunu belirterek, "Alın yazısı bu şekilde oldu. Hain saldırıda hain teröristlerin pususunda şehit oldu. Şehitlik mertebesini kazandı. Bence en güzel mertebeyi kazandı. Peygamber Efendimize de komşu oldu. Ama biz dediğimiz gibi dik duracağız. Göğsü kabarık duracağız. Onları sevindirmeyeceğiz. Bizler var oldukça onların hiçbir zaman yüzü gülmeyecek. Askeriye hayali vardı, subaylık hayali vardı. Okudu ve oldu. Başarılıydı, azimliydi" şeklinde konuştu.

Bu acı olay, Türk milletini derin bir üzüntüye boğarken, şehit Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in vatanı için gösterdiği fedakarlık ve cesaret takdirle anılıyor.

Editör: İHSAN KURAN