Edirne'nin Yıldırım Mahallesi'nde çıkan ağaçlık alandaki yangın tren yoluna sıçradı. Bulgaristan'dan gelen lojistik treni yangın nedeniyle 3 saatlik bir gecikme yaşadı.

Yangın Tren Yoluna Sıçradı

Edirne'nin Yıldırım Mahallesi Karakiraz mevkiinde belirsiz bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek tren yoluna sıçradı. Bu durum, Bulgaristan'ın Sofya şehrinden gelen ve lojistik yük taşıyan trenin seferini durdurdu. Bölgeye hızla itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangın Kontrol Altına Alındı

İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına hızla müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangının söndürülmesinin ardından gerçekleştirilen soğutma işlemleri sonrası, TCDD'ye ait çekici tren, Bulgaristan'dan gelen lojistik konteynırları aldı ve İstanbul yönüne hareket etti.

Gaziantep’te terör örgütü üyesi şahıs yakalandı Gaziantep’te terör örgütü üyesi şahıs yakalandı

Çiftçi Hasan Yıldırımlı'dan Açıklama

Yangını fark edip itfaiyeye haber veren çiftçi Hasan Yıldırımlı, son dönemde bu tip yangınların sıkça yaşandığına dikkat çekti. Yıldırımlı, "Yangın çıktığını gördüğüm anda itfaiyeye haber verdim. Ancak son zamanlarda bu tür yangınların sıkça meydana gelmeye başladığını gözlemliyorum. Kim veya kimler bu yangınları çıkarıyor, neden yapıyorlar anlamış değilim” ifadelerini kullandı.

Editör: Fırat Çelik